Головна Новини Здоров'я онкологія Яка звичка збільшує ризик раку підшлункової залози
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка звичка збільшує ризик раку підшлункової залози

Американське онкологічне суспільство назвало шкідливу звичку, яка збільшує ризик розвитку раку підшлункової залози.

23 листопада 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Підшлункова залоза є унікальним багатофункціональним органом, тому її слід берегти від різних захворювань. Американські фахівці рекомендують відмовитися від куріння, адже ця звичка здатна суттєво підвищити ризик розвитку онкології цього органу.

Яка звичка збільшує ризик раку підшлункової залози

Підшлункова залоза / Фото: www.oncc.ru

Експерти зазначили, що у курців ризик розвитку раку підшлункової залози підвищується вдвічі, у порівнянні з тими, хто не захоплюється згубною звичкою.

Американське онкологічне суспільство повідомило, що близько 25% усіх діагнозів раку підшлункової залози пов'язані з курінням цигарок. Тому, щоб уберегти орган, потрібно насамперед переглянути свій спосіб життя.

Велике значення має і харчування, до раціону необхідно додати свіжі овочі, фрукти, цільнозернові продукти, а от газовані напої, оброблене м'ясо, фаст-фуд потрібно обмежити, оскільки вони перевантажують підшлункову залозу.

Медики відзначають, що першими ознаками захворювання є швидка втома, зниження апетиту та втрата ваги, а також поява жовтяниці та порушення травлення.

Нагадаємо, що підшлункова залоза є найважливішим органом травної системи, а отже, її роботу потрібно підтримувати за допомогою правильних продуктів. Лікар-ендокринолог Зухра Павлова порадила, що бажано виключити із раціону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої краще виключити із щоденного раціону, тому що при частому вживанні вони можуть спровокувати розвиток онкології.

Читайте також, що лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, яку літню ягоду потрібно додати до свого раціону, бо вона запобігає ризику виникнення раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Радислав

26 листопада 2021, 15:11

Когда подвесились проблемф с поджелудкой, очень боялся, что у меня рак, так как в семье были онкобольные. Но прошел МРТ в Киеве https://vartaclinic.com.ua/ru/magnitno-rezonansnaya-tomografiya-mrt-kiev/ и еще ряд обследований, которые не подтвердили онкологию. Но было выявлено воспалительное заболевание, что не очень хорошо, но хоть не рак, но я все равно не расслабляюсь.


Новини