Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти «вбивають» підшлункову залозу
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти «вбивають» підшлункову залозу

Лікар-ендокринолог Зухра Павлова перерахувала продукти, якими не слід зловживати, тому що вони шкодять підшлунковій залозі

1 серпня 2021, 15:40 comments1167
Поділіться публікацією:

Підшлункова залоза є найважливішим органом травної системи, а значить її роботу потрібно підтримувати за допомогою правильних продуктів. Лікар-ендокринолог Зухра Павлова порадила, що бажано виключити з раціону.

Які продукти «вбивають» підшлункову залозу

Що шкодить підшлунковій залозі / Daria Shevtsova / pexels.com

Спеціаліст зазначила, що продукти з великою кількістю цукру, фаст-фуд, напівфабрикати, солодкі газовані напої й інша жирна їжа "вбивають" підшлункову залозу і можуть викликати розвиток безлічі захворювань.

"У жировій тканині неминуче виникає системне запалення з оксидативного стресу, на тлі якого розвивається інсулінорезистентність і гинуть клітини підшлункової залози (не тільки вони), які виробляють інсулін", — пояснила Павлова.

Експерт порадила між основними прийомами їжі робити тригодинні перерви, щоб їжа встигла перетравитися у шлунку. Але великі перерви (понад 5 годин) можуть негативно позначитися на стані шлунково-кишкового тракту, тому дотримуйтеся свого режиму харчування. Річ у тім, що голодування може спровокувати накопичення жирових запасів, що не дуже добре як для здоров'я, так і для фігури.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Олексій Ковальков, щоб зберегти підшлункову залозу здоровою, радить обмежити в раціоні свіжі фруктові соки. Попри те, що в їх складі багато вітамінів, вони містять "рідкий" цукор, що шкодить цьому органу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай — один із найсмачніших напоїв, який володіє низкою корисних властивостей. Але деякі добавки здатні "вбити" всю його користь. Лікар-нутриціолог Ліза Янг розповіла, який чай краще пити вранці й що у нього не варто додавати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини