Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Скоро на ринках і прилавках магазинів з'являться багато смачних і корисних ягід, тому не втрачайте момент і збагачуйте свій організм вітамінами. Особливу увагу варто звернути на полуницю.
як знизити ризик розвитку раку (фото з відкритих джерел)
Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург зазначив, що ця ягода містить флавоноїди та антиоксидантні речовини (антоціани й катехіни), які знижують ризик розвитку багатьох серйозних захворювань, зокрема онкології та серцево-судинних проблем. Дослідження також показали, що полуниця позитивно позначається на зорі й неврологічному здоров'ї.
Також регулярне вживання цієї літньої ягоди допоможе нормалізувати рівень холестерину в крові, поліпшивши тим самим роботу серцево-судинної системи. Каротиноїди та аскорбінова кислота, які входять до складу полуниці - зміцнять імунну систему.
Крім цього, літня ягода корисна для органів травлення, легенів, щитовидної та передміхурової залоз.
Нагадаємо, що магазини та ринки України вже повні полуничними розсипами. Щоб отримати всю користь від полуниці, її треба правильно вибирати. Зараз у продажу в основному ягоди, привезені з Нікополя і Херсонській області. Дієтологи стверджують, що всього в восьми полуничках більше вітаміну С, ніж в цілому апельсині разом зі шкіркою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що полуниця вважається повноправною королевою ягідного царства, тому її обов'язково варто включити у свій раціон. Ця ягода має приємний смак і аромат, а ще багата на різні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Але при цьому, зловживати нею не можна. Скільки ж можна з'їдати полуниці в день?
Новини