Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка ягода запобігає раковим захворюванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка ягода запобігає раковим захворюванням

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів, яку літню ягоду потрібно додати у свій раціон, тому що вона запобігає ризику виникнення раку

25 травня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Скоро на ринках і прилавках магазинів з'являться багато смачних і корисних ягід, тому не втрачайте момент і збагачуйте свій організм вітамінами. Особливу увагу варто звернути на полуницю.

Яка ягода запобігає раковим захворюванням

як знизити ризик розвитку раку (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург зазначив, що ця ягода містить флавоноїди та антиоксидантні речовини (антоціани й катехіни), які знижують ризик розвитку багатьох серйозних захворювань, зокрема онкології та серцево-судинних проблем. Дослідження також показали, що полуниця позитивно позначається на зорі й неврологічному здоров'ї.

Також регулярне вживання цієї літньої ягоди допоможе нормалізувати рівень холестерину в крові, поліпшивши тим самим роботу серцево-судинної системи. Каротиноїди та аскорбінова кислота, які входять до складу полуниці - зміцнять імунну систему.

Крім цього, літня ягода корисна для органів травлення, легенів, щитовидної та передміхурової залоз.

Нагадаємо, що магазини та ринки України вже повні полуничними розсипами. Щоб отримати всю користь від полуниці, її треба правильно вибирати. Зараз у продажу в основному ягоди, привезені з Нікополя і Херсонській області. Дієтологи стверджують, що всього в восьми полуничках більше вітаміну С, ніж в цілому апельсині разом зі шкіркою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що полуниця вважається повноправною королевою ягідного царства, тому її обов'язково варто включити у свій раціон. Ця ягода має приємний смак і аромат, а ще багата на різні вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Але при цьому, зловживати нею не можна. Скільки ж можна з'їдати полуниці в день?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини