Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як вибрати смачні, а головне - натуральні полуниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вибрати смачні, а головне - натуральні полуниці

Слід висипати полуницю у великий чистий друшляк, промити ягоди під струменем чистої проточної води, почекати хвилину, поки стече вода

24 травня 2021, 22:34
Поділіться публікацією:

Магазини та ринки України вже повні полуничними розсипами. Щоб отримати всю користь від полуниці, її треба правильно вибирати. Зараз у продажу в основному ягоди, привезені з Нікополя і Херсонській області. Дієтологи стверджують, що всього в восьми полуничках більше вітаміну С, ніж в цілому апельсині разом зі шкіркою, пише kaspyinfo.

Як вибрати смачні, а головне - натуральні полуниці

Полуниця (фото з відкритих джерел)

ягоди сухі та без гниття;

однорідний колір;

зелені свіже листя;

поверхню без вм'ятин і пошкоджень;

насичений аромат.

Варто пам'ятати, що полуниця швидко псується. Щоб зберегти її на тривалий час, треба заморозити її в герметичному пакеті або в спеціальній ємності. При термічній обробці ягода втрачає багато вітамінів. Визначити солодкість полуниці можна, звернувши увагу на держак ягоди. Якщо між зеленими листочками і ягодою є відстань, то полуниця буде солодкою. Якщо листочки щільно прилягають до ягоди, то вона, швидше за все, буде кислою.

До речі, перед миттям ягід не треба видаляти зелене листя і стебло. Слід висипати полуницю в великий чистий друшляк, промити ягоди під струменем чистої проточної води, почекати хвилину, поки стече вода, і промокнути вимиті ягоди паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Як повідомляли раніше зараз в Україні продається переважно полуниця з фермерських господарств Херсонської області. Ягоди вирощені в теплицях. Відповідно ціни на цю полуницю можуть лякати. Зараз вартість кілограма річної ягоди в середньому становить 200 гривень. Варто відзначити, що ціни на ринках і в супермаркетах цю ягоду можуть істотно відрізнятися. На ринках продавати дешевше полуницю, в супермаркетах — відповідно кілограм полуниці коштуватиме дорожче.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

25 травня 2021, 07:01

на базаре 80-90 грн самая лучшая


Новини