Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який сік допомагає ефективно зменшити тиск
commentss НОВИНИ Всі новини

Який сік допомагає ефективно зменшити тиск

Канадські дослідники розповіли, який сік потрібно додати до раціону гіпертонікам, бо він ефективно знижує тиск

30 грудня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Якщо у вас періодично спостерігаються стрибки тиску, то нормалізувати стан здоров'я допоможе журавлина або її сік. Як з'ясували канадські вчені, цей напій сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи.

Який сік допомагає ефективно зменшити тиск

Як знизити тиск / Фото: istockphoto

Експерти зазначили, що журавлина багата на вітаміни А, С, Е, К та групи В, а також калій, фосфор, клітковину, кальцій, флавоноли, катехіни та інші цінні речовини. Сік ягоди допомагає нормалізувати тиск та знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. І вся справа у флавоноїдах, які містяться у напої, вони сприятливо позначаються на роботі судин.

Схожими властивостями має і лохина. Ця ягода зміцнює здоров'я очей та уповільнює процеси старіння клітин. При цьому обидві ягоди перешкоджають розвитку цукрового діабету та жировим відкладенням у ділянці живота.

Канадські дослідники порекомендували додати журавлину в раціон людям, які мають проблеми з сечостатевими шляхами, оскільки ягода перешкоджає розмноженню інфекцій та розвитку циститу.

Ще в соку ягоди міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунітет, запобігаючи розвитку застуди та інших захворювань.

Нагадаємо, що лимон – популярний та корисний продукт, який давно використовують у народній медицині, особливо для лікування застудних захворювань. Але виявляється, що сік цих цитрусових має ще й інші властивості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Кортні Барт розповіла, яка дієта здатна знизити артеріальний тиск та "шкідливий" холестерин.

Читайте також, що багато людей скаржаться на гіпертонію – підвищений артеріальний тиск. У таких випадках необхідно звертатися до спеціаліста та проходити курс лікування. Якщо ж ви хочете запобігти розвитку захворювання, тоді перегляньте свій раціон та спосіб життя загалом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини