Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка дієта допоможе знизити тиск і холестерин
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка дієта допоможе знизити тиск і холестерин

Лікар-дієтолог Кортні Барт розповіла, яка дієта здатна знизити артеріальний тиск і «шкідливий» холестерин

24 листопада 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

При проблемах зі здоров'ям слід звернути увагу на свій спосіб життя, зокрема харчування. Деякі продукти допомагають підтримувати організм у тонусі, а деякі навпаки погіршують його роботу.

Яка дієта допоможе знизити тиск і холестерин

Як знизити тиск і холестерин (фото з відкритих джерел)

Американський дієтолог Кортні Барт рекомендує дотримуватись скандинавської дієти, в основу якої закладено природні механізми та принципи, які сприяють нормалізації ваги без шкоди для самопочуття. Вона фокусується на продуктах, які зазвичай зустрічаються у північних регіонах, таких як Норвегія, Данія та Ісландія. Сюди входить рослинна їжа з високим вмістом білка, корисних жирів, складних вуглеводів, свіжих овочів, фруктів і морепродуктів.

На відміну від середземноморської дієти, яка орієнтована на використання оливкової олії першого віджиму, скандинавська дієта заснована на ріпаковій олії. У ній багато незамінних амінокислот та природних антиоксидантів, але менше насичених жирів.

Експерт також зазначила, що скандинавська дієта спонукає людей споживати менше цукру та вдвічі більше клітковини та морепродуктів, ніж традиційна західна.

Барт зазначає, що такий тип харчування позитивно впливає на роботу організму, зокрема знижує запальні процеси, ризик розвитку цукрового діабету другого типу, гіпертонії та серцево-судинних захворювань.

"Для людей, які страждають на артрит або болі у суглобах, вживання більшої кількості цілісних продуктів скандинавської дієти може бути способом ще більше зменшити запалення", — каже дієтолог.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що високий рівень холестерину може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям, тому важливо навчитися контролювати цей показник. Лікар-дієтолог Емі Гудсон назвала кілька ефективних способів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини