Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який напій допоможе від токсинів і високого холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Який напій допоможе від токсинів і високого холестерину

Експерти рекомендують додати в свій раціон томатний сік, тому що він допомагає захистити організм від токсинів і високого холестерину

5 жовтня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

Медики рекомендують збагатити свій раціон томатним соком, тому що цей напій володіє багатьма корисними властивостями, зокрема очищає організм від токсинів і знижує холестерин.

Який напій допоможе від токсинів і високого холестерину

Томатний сік (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі томатного соку є вітаміни А, С, Е, РР, а також залізо, фосфор, кальцій, калій і інші речовини, які позитивно позначаються на роботі організму. Дослідники з'ясували, що часте вживання соку з томатів сприяє профілактиці високого рівня холестерину, а це в свою чергу, сприятливо впливає на серцево-судинну систему.

Крім того, томатний сік має детоксикаційний ефект, тому допомагає ефективно очистити організм від токсичних речовин. У складі томатів є клітковина, рослинні жири та органічні кислоти, які покращують функціонування кишківника і печінки.

Нагадаємо, що високий рівень холестерину в крові — один з найважливіших факторів ризику виникнення хвороб серцево-судинної системи. Щоб вчасно відреагувати на ситуацію, необхідно навчитися бачити "сигнали" нашого організму. Якими вони можуть бути?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що людям, що захоплюються курінням, варто обмежити в раціоні вживання моркви та томатів. Річ у тому, що речовини, які містяться в сигаретах, повністю змінюють структуру бета-каротину і роблять його шкідливим для організму. Так що варто задуматися і відмовитися від згубної звички.

Читайте також, що в нашому раціоні повинно бути більше овочів, тому що в їх складі багато вітамінів і корисних речовин. Особливу увагу варто приділити гарбузі. У чому секрет цього звичайного овочу розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини