Головна Новини Здоров'я наше тіло Симптоми високого холестерину, які легко помітити
commentss НОВИНИ Всі новини

Симптоми високого холестерину, які легко помітити

Експерти назвали чотири ознаки, за допомогою яких можна визначити в крові високий рівень холестерину

29 квітня 2021, 08:35 comments1260
Поділіться публікацією:

Високий рівень холестерину в крові — один з найважливіших факторів ризику виникнення хвороб серцево-судинної системи. Щоб вчасно відреагувати на ситуацію, необхідно навчитися бачити "сигнали" нашого організму. Якими вони можуть бути?

Симптоми високого холестерину, які легко помітити

Які симптоми вказують на підвищений холестерин : фото: Shutterstock / Fotodom

Експерти відзначають, що холестерин — це речовина, яка в основному утворюється в печінці й має ключове значення для нормального функціонування організму. І для організму шкідливий лише його надлишок. Як правило, визначити високий рівень цього показника можна по больових відчуттях в руках і ногах. Річ у тому, що "шкідливий" холестерин сприяє утворенню бляшок холестеринових, які закупорюють судини в кінцівках, через що відбувається порушення кровотоку.

У ряді випадків холестерин також може згущувати кров, тобто циркуляція крові порушується і це може спровокувати поколювання в руках і ногах.

Ще однією ознакою, вказують на підвищений холестерин, є біль в грудях з лівої сторони, яка може поширюватися на шию.

Остання ознака — головний біль в потилиці, який регулярно повторюється. Експерти кажуть, що закупорка судин бляшками може відбуватися і в області голови, тому високий холестерин може проявлятися таким симптомом. При появі будь-якої подібної ознаки, варто обов'язково сходити до лікаря на консультацію.

Нагадаємо, що після 30 років потрібно періодично здавати аналізи та стежити за рівнем свого холестерину в крові. Тому що підвищений холестерин може стати причиною появи бляшок в судинах і артеріях і розвитку атеросклерозу. Але, щоб запобігти цій проблемі, експерти рекомендують пити чай з бергамота.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у багатьох людей підвищений рівень холестерину і його потрібно контролювати, щоб запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Експерти кажуть, що допомогти в цьому можуть звичайні овочі. Які саме?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини