Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Два овочі, які допоможуть знизити рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Два овочі, які допоможуть знизити рівень холестерину

Ці овочі багаті на вітаміни й мінерали

24 березня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

У багатьох людей підвищений рівень холестерину і його потрібно контролювати, щоб запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Експерти кажуть, що допомогти в цьому можуть звичайні овочі. Які саме?

Два овочі, які допоможуть знизити рівень холестерину

Які овочі знижують холестерин / Фото: unsplash

Морква

Дослідники говорять, що всього дві морквини на день за 2 місяці допомагають знизити рівень "поганого" холестерину в крові на 15%. Крім того, помаранчевий овоч потрібно включати в раціон людям, які страждають захворюваннями печінки, нирок і серцево-судинними хворобами. Морква багата на вітаміни В, РР, С, Е і К. У її складі є каротин — речовина, яка в організмі перетворюється на вітамін А. Також вона містить залізо, цинк, фосфор, калій та інші цінні мікроелементи.

Помідори

Ці овочі багаті на лікопен — потужний антиоксидант, який допомагає знижувати рівень "поганого" холестерину. Вчені вважають, що всього 25 мг лікопену в день позбавлять вас від десятої частки холестерину в крові. Щоб забезпечити себе цією "дозою", досить випити дві склянки томатного соку.

Ще в помідорах багато калію — цей мікроелемент підтримує в тонусі серцевий м'яз. Саме тому лікарі рекомендують включати в меню якомога більше свіжих томатів і тим, у кого є проблеми з серцем і судинами. Дієтологи впевнені, що томати допомагають впоратися із зайвими кілограмами, адже в них багато хрому, який допомагає вгамувати голод, і зовсім мало калорій — всього 22 ккал/100 г.

Нагадаємо, експерти розповіли, яку рибу корисно вживати при підвищеному холестерині в крові.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як нігті можуть видавати високий рівень холестерину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини