Головна Новини Здоров'я наше тіло Як нігті можуть видавати високий рівень холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Як нігті можуть видавати високий рівень холестерину

Нігті можуть попереджати про розвиток тих чи інших проблем

26 січня 2021, 09:45 comments1331
Поділіться публікацією:

Рівень холестерину в крові є важливим показником здоров'я, тому за ним потрібно періодично спостерігати. На його підвищення можуть вказувати різні симптоми, зокрема поява маленьких згустків крові під нігтями.

Як нігті можуть видавати високий рівень холестерину

як визначити підвищений холестерин |фото: Nadya Lukic | Getty Images

Експерти відзначають, що підвищений рівень холестерину в крові можна розпізнати по осколковому крововиливу — малопомітним смужкам під нігтями. При виявленні у себе цього симптому варто звернутися до лікаря, тому що він може вказувати не тільки на підвищений холестерин, але і на ревматоїдний артрит, псоріаз, склеродермію та інші проблеми зі здоров'ям. Спочатку ці згустки крові під нігтями мають сливовий колір, але потім за кілька днів темніють до коричневого або чорного.

Визначити рівень холестерину в крові можна за допомогою спеціального аналізу, але затягувати з його проведенням не варто, адже існує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Особливо, якщо цей симптом супроводжується підвищеною температурою, збоями серцевого ритму і т. д.

Лікарі відзначають, що контролювати рівень холестерину в крові можна за допомогою регулярної фізичної активності та правильно збалансованого раціону.

Нагадаємо, що знизити "поганий" рівень холестерину в крові можна за допомогою вживання огірків. Попри те, що в них міститься близько 95% води, цей овоч багатий на різні вітаміни, а також кальцій, марганець, йод та інші цінні мікроелементи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка рослина допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і тим самим мінімізувати ризик серцево-судинних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини