Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Популярний овоч виявився засобом для зниження холестерину
commentss НОВИНИ Всі новини

Популярний овоч виявився засобом для зниження холестерину

Цей овоч містить також багато антиоксидантів

8 січня 2021, 08:55 comments1171
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на підвищений холестерин, який здатний викликати захворювання серцево-судинної системи. Щоб тримати цей показник в нормі, потрібно стежити за своїм раціоном харчування. Експерти з'ясували, який овоч в цьому допомагає.

Популярний овоч виявився засобом для зниження холестерину

який продукт знижує холестерин / фото: 1zoom

За словами фахівців, "поганий" рівень холестерину в крові ефективно допомагають знижувати огірки. Попри те, що в їх плодах міститься 94-96% води, цей овоч багатий на вітаміни А, С, Е, К, а також кальцій, залізо, марганець, йод, натрій і магній, які містяться в його шкірці.

Також огірки містять пектини, які є типом розчинної клітковини, а вона своєю чергою, покращує травлення, виводить "поганий" холестерин з організму і сприяє поліпшенню показників здоров'я серця.

Ще цей овоч допомагає при артриті, він зміцнити кістки та м'язи, знімає ломоту в суглобах. Деякі експерти впевнені в тому, що огірки завдяки своєму "охолоджуваному ефекту" здатні запобігти й знизити запальні процеси в організмі.

Крім цього, в складі огірків багато антиоксидантних речовин, які регулюють кровотік, борючись з вільними радикалами в організмі. Часте вживання цього овочу допомагає запобігти багатьом захворюванням.

Нагадаємо, нещодавно вчені заявили, що такий популярний овоч, як картопля може бути небезпечний при високому тиску. І вся справа в крохмалі, який входить до її складу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що цвітна капуста, хоч і непримітний, зате дуже корисний овоч. І за словами експертів, вона є "ключем" до довголіття. У цвітній капусті багато клітковини, вітаміну С, А, калію, магнію, заліза та інших цінних речовин. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини