Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей страждають гіпертонією (підвищеним тиском), тому вони повинні ретельно стежити за своїм раціоном харчування і фізичною активністю. Виявилося, що картопля — всіма улюблений овоч, може викликати стрибки тиску, тому зловживати ним не варто.
який продукт не можна при гіпертонії / фото: goodfon
Учені з Гарвардської медичної школи провели дослідження, в якому взяло участь понад 185 тисяч осіб, в їх раціоні харчування була картопля (варена, смажена, фрі та картопляне пюре). Після вивчення їх показників здоров'я, експерти прийшли до висновку, що в учасників, які в тиждень з'їдають 4 і більше порції картоплі, ризик підвищеного тиску був на 11% вище, ніж в інших.
Дослідники відзначили, що вся справа в крохмалі, який міститься в картоплі. Цей овоч має високий глікемічний індекс, а крохмалисті вуглеводи швидко перетворюються в цукор в організмі, викликаючи різке підвищення рівня глюкози в крові. Хоча точний механізм впливу картоплі на артеріальний тиск поки не вивчений.
Разом з цим, експерти підкреслили, що боротися з підвищеним тиском допоможе буряк. У ньому багато вітамінів, корисних речовин та харчових нітратів, які призводять показники тиску в норму.
Нагадаємо, вчені стверджують, що ефективно боротися з гіпертонією (підвищеним тиском) допомагає гарбузова олія. Досить приймати її по одній столовій ложці щодня протягом місяця. Але перед цим, варто порадитися з фахівцем.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Ені-Олорунда Володимир Самуельович розповів, як за допомогою китайської техніки можна знизити артеріальний тиск за 5 хвилин.
Новини