Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У нашому раціоні повинно бути більше овочів, тому що в їх складі багато вітамінів і корисних речовин. Особливу увагу варто приділити гарбузі. У чому секрет цього звичайного овочу розповів лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.
У якого овоча є протираковий ефект / Фото: goodfon
Відомо, що в гарбузі міститься в 5 разів більше каротину, ніж у моркві, а також вона багата на марганець, фосфор, магній, кальцій, вітаміни А, С, Е і В. А ще вживання овочу здатне запобігти розвитку онкологічних процесів, тому що в його складі є речовина, яка блокує вростання судин в зачатки пухлини.
Лікар-реабілітолог Сергій Агапкін зазначив, що в гарбузі також багато антиоксидантних сполук, які борються в організмі з вільними радикалами, захищаючи клітини організму від мутацій і пошкоджень, а це і є протираковий ефект.
Нагадаємо, фахівець-онколог Андрій Капріні назвав три чинники, які, за його версією, найбільшою мірою впливають на ризик появи раку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що оптимізм хороший не тільки в повсякденному житті, але також і в питаннях, які стосуються здоров'я. Яка категорія людей найменше піддається цій небезпечній хворобі, знає лікар-онколог Іван Карасьов. Експерт каже, що таку страшну хворобу найчастіше діагностують у тих, хто концентрує свою увагу на негативних речах.
Читайте також, що список нових суперфудів поповнила чорноплідна горобина. Ця ягода багата на різні вітаміни, мікроелементи, а також антиоксиданти, які допомагають організму боротися з вільними радикалами. Вчені довели, що чорноплідна горобина запобігає розвитку онкологічних захворювань і завдяки високому вмісту антиоксидантів уповільнює процеси старіння організму.
Новини