Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Список нових суперфудів поповнила чорноплідна горобина. Ця ягода багата на різні вітаміни, мікроелементи, а також антиоксиданти, які допомагають організму боротися з вільними радикалами. Про це повідомляє видання "Країна здоров'я".
Медики повідомляють, що чорноплідна горобина містить в собі вітаміни С, Е, В, а також залізо, марганець, мідь і бор. Завдяки унікальному складу, ці ягоди допомагають при багатьох недугах. Вчені довели, що чорноплідна горобина запобігає розвитку онкологічних захворювань і завдяки високому вмісту антиоксидантів уповільнює процеси старіння.
Також ягода підтримує роботу серцево-судинної системи, допомагає нормалізувати артеріальний тиск, захищає організм від радіоактивного опромінення і допомагає при захворюванні нирок.
Медики рекомендують вживати ягоди разом з кашею на сніданок, а також готувати з них соки, киселі, джеми та інше.
До речі, чорноплідна горобина не рекомендується при гіперацидному гастриті та виразковій хворобі шлунка.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ягода найкорисніша для печінки.
Новини