Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому курцям краще не вживати моркву і томати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому курцям краще не вживати моркву і томати

Експерти заявили, що людям, які захоплюються курінням, варто обмежити в раціоні вживання моркви та томатів

26 травня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Овочі повинні становити більшу частину нашого раціону, але є випадки, коли вони можуть нашкодити організму. Експерти зазначили, що курцям не варто налягати на моркву і томати. У чому ж проблема?

Чому курцям краще не вживати моркву і томати

Морква та томати / Фото: pexels

Усі знають про те, що в складі томатів і моркви багато бета-каротину — речовини, яка відповідає за червону і помаранчеву пігментацію. В організмі він перетворюється на вітамін А, дефіцит якого може призвести до різних проблем із серцем, а також деяких видів онкології.

У достатній кількості бета-каротин позитивно впливає на імунну систему, а також покращує стійкість шкіри до дії сонячних променів.

Але курцям цими овочами краще не зловживати. Експерти кажуть, що речовини, які містяться в сигаретах, повністю змінюють структуру бета-каротину і роблять його шкідливим для організму. Тому варто задуматися і відмовитися від цієї згубної звички.

До слова, бета-каротин можна знайти й у зелених рослинах: щавлі, шпинаті, капусті, броколі, горосі, зеленій цибулі, салаті романо, петрушці та кінзі. Ці продукти хоча й не відрізняються яскравим забарвленням, але корисних речовин містять не менше.

Нагадаємо, що почесне місце в раціоні повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Морква — не виняток. Вона має унікальні властивості, про які відомо не всім.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені під час дослідження з'ясували, що регулярне вживання помідорів є ефективною профілактикою прогресування онкологічних захворювань, в тому числі раку шкіри. І все завдяки лікопену — каротиноїдному пігменту, який міститься в томатах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини