Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Овочі повинні становити більшу частину нашого раціону, але є випадки, коли вони можуть нашкодити організму. Експерти зазначили, що курцям не варто налягати на моркву і томати. У чому ж проблема?
Морква та томати / Фото: pexels
Усі знають про те, що в складі томатів і моркви багато бета-каротину — речовини, яка відповідає за червону і помаранчеву пігментацію. В організмі він перетворюється на вітамін А, дефіцит якого може призвести до різних проблем із серцем, а також деяких видів онкології.
У достатній кількості бета-каротин позитивно впливає на імунну систему, а також покращує стійкість шкіри до дії сонячних променів.
Але курцям цими овочами краще не зловживати. Експерти кажуть, що речовини, які містяться в сигаретах, повністю змінюють структуру бета-каротину і роблять його шкідливим для організму. Тому варто задуматися і відмовитися від цієї згубної звички.
До слова, бета-каротин можна знайти й у зелених рослинах: щавлі, шпинаті, капусті, броколі, горосі, зеленій цибулі, салаті романо, петрушці та кінзі. Ці продукти хоча й не відрізняються яскравим забарвленням, але корисних речовин містять не менше.
Нагадаємо, що почесне місце в раціоні повинні займати овочі, адже в них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Морква — не виняток. Вона має унікальні властивості, про які відомо не всім.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені під час дослідження з'ясували, що регулярне вживання помідорів є ефективною профілактикою прогресування онкологічних захворювань, в тому числі раку шкіри. І все завдяки лікопену — каротиноїдному пігменту, який міститься в томатах.
Новини