Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть впоратися із кашлем
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть впоратися із кашлем

Експерти перерахували список продуктів, які варто додати до раціону, тому що вони ефективно борються з кашлем

29 грудня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

Взимку дуже легко можна підхопити простудне захворювання, незамінним симптомом якого є кашель. Але не поспішайте пити ліки, адже позбутися їх можна і за допомогою певних продуктів.

Які продукти допоможуть впоратися із кашлем

Як впоратися з кашлем (фото з відкритих джерел)

Експерти радять збагатити меню імбиром, адже в його складі є безліч вітамінів і активних сполук, які мають протизапальні властивості. А ще імбир розслаблює та заспокоює м'язи дихальних шляхів. Схожий ефект має і часник, у ньому є аліцин, який ефективно бореться з кашлем.

Справжнім джерелом корисних вітамінів та елементів є курячий бульйон. Ця страва ефективно бореться з інфекцією верхніх дихальних шляхів, а курячий білок, в якому міститься цистеїн амінокислота, допомагає подолати напади сильного кашлю.

Не варто забувати й про цитрусові (апельсини, мандарини, грейпфрут), адже вони багаті на вітамін С, який зміцнює імунну систему і є потужним антиоксидантом.

А ще вилікувати швидко кашель можна за допомогою "золотого молока" – це напій, до якого входить молоко, куркума та мед. Він бореться із запаленнями та допомагає виводити токсини, які викликають обструкцію дихальних шляхів.

Нагадаємо, що у зимовий час загострюються респіраторні захворювання. Пропонуємо до вашої уваги три ефективні народні засоби від кашлю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо вас регулярно непокоїть кашель та нежить, тоді можна самостійно приготувати цілющу мазь: які інгредієнти для цього знадобляться.

Читайте також, що лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, від якого продукту слід відмовитись під час застуди та грипу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини