Головна Новини Здоров'я народна медицина Як самостійно зробити мазь від кашлю та нежиті
commentss НОВИНИ Всі новини

Як самостійно зробити мазь від кашлю та нежиті

Якщо регулярно турбує кашель і нежить, тоді можна самостійно приготувати цілющу мазь: що для цього потрібно

25 листопада 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

В осінньо-зимовий період наш організм дуже вразливий, тому підчепити застуду чи грип простіше простого. Якщо почав турбувати кашель або нежить, вилікувати їх допоможе мазь, яку можна приготувати самостійно.

Як самостійно зробити мазь від кашлю та нежиті

Мазь від кашлю та нежиті (фото з відкритих джерел)

Народний засіб допоможе швидко та ефективно позбутися симптомів застуди, тому що складається з натуральних компонентів. Мазь приготувати легко та швидко, а зберігати її можна в холодильнику протягом місяця. Що потрібно для рецепта?

Візьміть 0,5 ст. меду, 0,5 ст. соняшникової олії, 2 ст. л. соку алое, 20 г прополісу, половину сірникової коробки натурального бджолиного воску, 2 таблетки стрептоциду та 2 таблетки муміє. У невеликій каструлі змішайте інгредієнти (крім препаратів), поставте на водяну баню та розігрійте, постійно помішуючи, поки бджолиний віск повністю не розчиниться. Потім зніміть з вогню. Далі подрібніть в порошок таблетки, засипте їх у чисту скляну баночку з кришкою, яка загвинчується. Залийте суху суміш теплою медово-масляною масою, додайте свіжий сік алое. Добре перемішайте до однорідності.

При перших симптомах застуди цілющу мазь потрібно нанести на спину та груди, укрити змащені місця харчовою плівкою та укутати теплою хусткою. Додатково можна змастити перенісся, особливо при сильному нежиті. За кілька хвилин ви зможете дихати.

Нагадаємо, американські вчені з'ясували, що при нежиті можна з'ясувати стадію хвороби й по слизу з носа дізнатися про стан імунітету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що від нежиті в осінній період ніхто не застрахував. Але багато людей ставляться до нього несерйозно, тому недолікований нежить легко переходить у гострий риніт. Щоб цього не сталося, оториноларинголог Кіра Базаркіна розповіла, яких помилок не можна допускати під час лікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини