Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвала головні помилки в лікуванні нежиті
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала головні помилки в лікуванні нежиті

Тривалий нежить може серйозно ускладнити життя

16 вересня 2020, 09:40
Поділіться публікацією:

Від нежитю в осінній період не застрахований ніхто. Але багато людей ставляться до нього несерйозно, тому не долікований нежить легко переходить в гострий риніт. Щоб цього не сталося оториноларинголог Кіра Базаркіна виданню "АіФ" розповіла, яких помилок не можна допускати під час лікування.

Лікар назвала головні помилки в лікуванні нежиті

Насморк | thehamletsatreddeer.ca

В першу чергу, фахівець не рекомендує продовжувати самолікування, якщо нежить не проходить протягом 4-5 днів. Це свідчить про те, що пора відвідати  лікаря, тому що приблизно на 5 день вірусна інфекція переходить в бактеріальну, а це загрожує багатьма ускладненнями.

Також не варто захоплюватися краплями та спреями для носа, які звужують кровоносні судини слизової, щоб зменшився набряк. Регулярне використання таких препаратів загрожує медикаментозним ринітом. Плюс до всього, такі краплі звужують  не тільки судини  носа, але й  всього організму.

Ще лікар не радить робити прогрівання носа сіллю. Така процедура може бути ефективною, якщо нежить в початковій стадії, але, якщо захворювання турбує вас понад 4 дні, відмовтеся від прогрівання, інакше воно може спровокувати ускладнення.

Плюс до всього, не сякайтеся в тканинну хустинку, адже вона служить ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Якщо ви постійно підносите її до свого обличчя — існує високий ризик того, що бактерії можуть знову проникнути в ніс.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як лікувати нежить народними засобами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини