Головна Новини Здоров'я наше тіло Три ефективних народних засоби від кашлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Три ефективних народних засоби від кашлю

Кашель виникає не тільки при захворюваннях дихальної системи, але і при ураженні інших органів

21 січня 2021, 02:50 comments1705
Поділіться публікацією:

У зимовий час загострюються респіраторні захворювання. Представляємо вашій увазі три ефективних народних засоби від кашлю.

Три ефективних народних засоби від кашлю

Гарячий чай (фото з відкритих джерел)

Молоко. Воно вважається найефективнішим засобом від кашлю, тому що розріджує мокротиння, а також має пом'якшувальний, муколітичний і відхаркувальний ефект. Рекомендується для посилення ефекту додавати в молоко мед.

Чорна редька. Її застосування рекомендується при сухому кашлі. У розрізану редьку додають мед морквяний сік або цукор. Виділяється у відповідь сік редьки і буде лікарським засобом.

Шоколад. Мабуть, найулюбленіший дітьми варіант лікування: розтопити 100 г вершкового масла і 3-4 ст.л. жиру, додати туди 3 ст.л. какао і 100 г шоколаду. Суміш добре перемішати, довівши до єдиної консистенції, і остудити. Отриманим "шоколадним маслом" можна намазувати хліб і давати кашляти дитині

Зрозуміло, все методи потрібно застосовувати тільки під контролем лікаря.

Нагадаємо, Кашель при захворюванні коронавірусів має кілька відмінностей. Про це розповіла лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №17 Світлана Гук. Перш за все відзначається, що це сухий кашель. Як повідомила лікар, Коронавірусний кашель досить часто має докучливий характер і не має мокротинні компоненти. Крім того, його не можна назвати трахейним, бронхіальним, легеневим або булькаючим.

Ці нюанси лікар може відрізнити на слух. "Це такий кашель роздратування — внаслідок набряку або ураження безпосередньо якихось кашльових рецепторів (може, колись вчені про це дізнаються), — розповіла Гук. — Кашель при ковіду звучить як непродуктивний, сухий, ніби горловий. І його можна глушити ". Так, звичайно при кашлі лікарі не радять його глушити, щоб не затримувалися мокротиння. А в цьому випадку, каже Гук, якраз можна, тому що кашель "порожній, неефективний і безглуздий".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.by/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини