Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Печінка — один із найважливіших органів людини, який виконує безліч функцій. І щоби він добре працював, його потрібно підтримувати за допомогою правильних продуктів. Лікар-гастроентеролог Тетяна Небензя розповіла, що треба додати до раціону.
Як очистити печінку від токсинів (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначила, що продуктів, здатних очистити печінку від токсинів – немає, але є ті, які покращують роботу органу та сприяють виведенню шлаків та шкідливих речовин. До цієї групи входить: пісні сорти м'яса (індичка, кролик, курка, телятина), нежирні види риби (судак, минтай), макарони з твердих сортів пшениці, крупи (гречка, ризик, манка), а також горіхи, сухофрукти, фрукти та овочі (свіжі та приготовлені на пару).
Лікар також зазначила, що перш ніж влаштовувати "детокс" своїй печінці, необхідно проконсультуватися з лікарем, і не займатися самолікуванням, піддаючись модним тенденціям, оскільки це може потім призвести до серйозних наслідків для здоров'я.
Нагадаємо, що збій у роботі печінки може призвести до серйозних наслідків зі здоров'ям. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла про приправу, здатну покращити роботу органу.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що печінка виконує безліч функцій і є ключовою ланкою в системі травлення. Вона відфільтровує всі токсини, які є в організм. Але, щоб наш "фільтр" надійно працював, з раціону бажано виключити деякі напої.
Читайте також, що медики рекомендують збагатити свій раціон томатним соком, тому що цей напій має багато корисних властивостей, зокрема очищає організм від токсинів і знижує холестерин.
Новини