Головна Новини Здоров'я народна медицина Яка приправа швидко відновлює роботу печінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка приправа швидко відновлює роботу печінки

Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, яку приправу варто додати в раціон, якщо хочете відновити роботу печінки

7 липня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій в організмі. І збій в роботі цього органу може призвести до серйозних наслідків зі здоров'ям. Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла про приправу, здатну поліпшити роботу печінки.

Яка приправа швидко відновлює роботу печінки

Як відновити роботу печінки / Фото: goodfon

Спеціаліст зазначила, що у свої страви бажано додавати куркуму, адже ця спеція має не тільки пікантний смак і аромат, але ще і корисні властивості. Найціннішим її компонентом є куркумін — природний антибіотик, який зміцнює імунітет, загоює дрібні рани, знижує рівень цукру в крові, покращує роботу печінки й допомагає боротися з хронічними захворюваннями. Приправу найкраще додавати в плов, м'ясні страви та овочі.

У складі приправи також багато антиоксидантів, які борються з вільними радикалами в тілі, які пошкоджують клітини. Ці речовини підсилюють захист організму, запобігаючи розвитку багатьох серйозних захворювань, в тому числі й раку.

Пряність можна вживати навіть тим, хто на дієті. За словами дієтолога, калорійність куркуми становить близько 325 калорій на 100 грамів порошку. Регулярне вживання в їжу прянощі позитивно позначиться на загальному стані організму, але за умови, якщо у людини немає індивідуальної нестерпності, протипоказань до вживання.

Нагадаємо, що печінка виконує в нашому організмі безліч функцій, зокрема, очищає кров від токсинів і шкідливих речовин, тому цей орган потрібно берегти. Експерти розповіли, які продукти допомагають роботі печінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи назвали кілька харчових звичок, які здатні порушити роботу печінки та привести до серйозних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини