Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які популярні продукти допомагають очистити печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які популярні продукти допомагають очистити печінку

Експерти розповіли, які продукти слід додати в раціон, якщо хочете очистити свою печінку від токсинів

28 червня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Печінка виконує в нашому організмі безліч функцій, зокрема, очищає кров від токсинів і шкідливих речовин, тому цей орган потрібно берегти. Експерти розповіли, які продукти допомагають роботі печінки.

Які популярні продукти допомагають очистити печінку

Як очистити печінку / Фото: Shutterstock / Fotodom

Зелений чай

Японські дослідники з'ясували, що регулярне вживання зеленого чаю покращує роботу нашого "внутрішнього фільтра". Вся справа в антиоксидантах і катехінах (органічних речовинах, — прим. авт.)

Хрестоцвіті овочі

До таких овочів відноситься брокколі, цвітна і брюссельська капусти. У їхньому складі багато вітамінів і речовин, які запускають ферменти печінки, очищаючи її від токсинів. Також хрестоцвіті овочі сприяють виведенню з організму канцерогенів.

Куркума

Мабуть, всі чули про те, що найціннішим компонентом куркуми є куркумін. Він має низку корисних властивостей, в тому числі містить антиоксиданти, які відновлюють клітини печінки і покращують її роботу.

Цитрусові

У плодах цитрусових міститься багато вітаміну С, який стимулює роботу печінки і сприяє виведенню токсинів. Особливо в цьому плані корисний грейпфрут, тому частіше збагачуйте ним свій раціон.

Сасник

У цьому списку опинився і часник, тому що він багатий на сірку, що активує ферменти печінки. Також у цьому овочі багато селену, який підвищує рівень антиоксидантних ферментів, що допомагають печінці боротися із запаленням.

Грецькі горіхи

Додавайте у свій раціон частіше волоські горіхи, адже вони є джерелом глутатіону, амінокислот і омега-3 ненасичених жирних кислот. Саме ці речовини підтримують нормальну роботу печінки і очищають її від токсинів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які харчові звички завдають шкоди печінці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини