Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Удар по печінці: які напої можуть нашкодити органу
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по печінці: які напої можуть нашкодити органу

Експерти назвали напої, якими не варто зловживати, тому що вони здатні вдарити по печінці

18 травня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Печінка — життєво важливий орган людини, який виконує безліч функцій і є ключовою ланкою в системі травлення. Вона фільтрує всі токсини, які потрапляють в організм. Але щоб наш "фільтр" надійно працював, з раціону бажано виключити деякі продукти та напої.

Удар по печінці: які напої можуть нашкодити органу

які напої здатні нашкодити печінці (фото з відкритих джерел)

Кава

Улюблений багатьма ранковий напій здатний серйозно вдарити по печінці, особливо, якщо ви вживаєте його з цукром і жирним молоком. Американські вчені кажуть, що краще відмовитися від цих добавок, адже саме вони шкодять органу.

Газована вода

Йдеться про солодку газовану воду, соки, лимонади, в складі якої багато цукру, барвників, підсилювачів смаку та інших штучних добавок, здатних спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема привести до неалкогольної жирової хвороби печінки.

Алкоголь

Звичайно ж, спиртні напої б'ють по печінці, і ні для кого це не секрет. Алкоголь може призвести до цирозу (захворювання, для якого характерно заміщення клітин печінки рубцевою тканиною). Безумовно, такі діагнози не можна отримати після однієї веселої вечірки. Найнебезпечніше — накопичувальний ефект, який створюється при частому вживанні алкоголю.

Нагадаємо, що вчені з Наньчанського університету довели, що мускатний горіх позитивно впливає на печінку і може захистити її від пошкоджень. Також цей горіх підвищує концентрацію уваги, поліпшує пам'ять і зорове сприйняття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Зухра Павлова рекомендує бути обережніше з медом, адже у великій кількості він може нашкодити печінці. За словами лікаря, надлишок фруктози може призвести до жирового гепатозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини