Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мед з давніх часів використовують у народній медицині, адже він володіє антибактеріальними та противірусними властивостями. Взимку вживання цього продукту зростає, оскільки його використовують для профілактики та лікування простудних захворювань. Але дієтолог Зухра Павлова рекомендує бути обережніше з медом, адже у великій кількості він може нашкодити.
коли мед може нашкодити здоров'ю / фото: wallbox
Лікар зазначила, що мед містить безліч вітамінів, мікроелементів і цінних антиоксидантів, але він на 40-50% складається з фруктози, яка при регулярному вживанні, може згубно позначитися на роботі печінки.
Зухра Павлова пояснила, що, являючись багатим джерелом фруктози, мед змінює чутливість клітин до лептину — гормону, який регулює енергетичний обмін, внаслідок чого з'являється сильний апетит. Це може сприяти появі зайвої ваги, жиру, в тому числі й в печінці.
За словами лікаря, надлишок фруктози може призвести до жирового гепатозу — захворювання, при якому 5% маси печінки становить жир (тригліцериди). До того ж в магазинах рідко продають високоякісний мед, тому в ньому можуть бути різні добавки, пестициди.
Ендокринолог каже, що людям, які хворіють на цукровий діабет, також варто бути обережнішими з цим продуктом, тому що його регулярне вживання може призвести до серйозних наслідків.
Нагадаємо, доктор Альберт Беккер пояснив, чому мед не варто додавати в гарячий чай. Виявилося, що окремо ці продукти куди корисніше.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти перерахували п'ять дивовижних властивостей меду, про яких ми могли не здогадуватися.
Обговорення
Новини
Поділіться своєю думкою!