Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як мед може нашкодити печінці: пояснює ендокринолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Як мед може нашкодити печінці: пояснює ендокринолог

Мед звичайного складу містить близько 40% фруктози

18 грудня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Мед з давніх часів використовують у народній медицині, адже він володіє антибактеріальними та противірусними властивостями. Взимку вживання цього продукту зростає, оскільки його використовують для профілактики та лікування простудних захворювань. Але дієтолог Зухра Павлова рекомендує бути обережніше з медом, адже у великій кількості він може нашкодити.

Як мед може нашкодити печінці: пояснює ендокринолог

коли мед може нашкодити здоров'ю / фото: wallbox

Лікар зазначила, що мед містить безліч вітамінів, мікроелементів і цінних антиоксидантів, але він на 40-50% складається з фруктози, яка при регулярному вживанні, може згубно позначитися на роботі печінки.

Зухра Павлова пояснила, що, являючись багатим джерелом фруктози, мед змінює чутливість клітин до лептину — гормону, який регулює енергетичний обмін, внаслідок чого з'являється сильний апетит. Це може сприяти появі зайвої ваги, жиру, в тому числі й в печінці.

За словами лікаря, надлишок фруктози може призвести до жирового гепатозу — захворювання, при якому 5% маси печінки становить жир (тригліцериди). До того ж в магазинах рідко продають високоякісний мед, тому в ньому можуть бути різні добавки, пестициди.

Ендокринолог каже, що людям, які хворіють на цукровий діабет, також варто бути обережнішими з цим продуктом, тому що його регулярне вживання може призвести до серйозних наслідків.

Нагадаємо, доктор Альберт Беккер пояснив, чому мед не варто додавати в гарячий чай. Виявилося, що окремо ці продукти куди корисніше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти перерахували п'ять дивовижних властивостей меду, про яких ми могли не здогадуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини