Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт розповів, чому не варто додавати мед в чай
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, чому не варто додавати мед в чай

Мед і гарячий чай краще вживати окремо

12 грудня 2020, 09:25 comments1181
Поділіться публікацією:

Про лікувальні властивості меду відомо давно, тому його часто використовують для зміцнення імунітету і в боротьбі з деякими захворюваннями. Але вживати його з гарячим чаєм не рекомендується, і доктор Альберт Беккер пояснив чому.

Експерт розповів, чому не варто додавати мед в чай

чому не можна додавати мед в чай / фото: goodfon

Фахівець відзначив, що багато людей для профілактики застуди часто п'ють гарячий чай з додаванням меду. І це дійсно дуже смачно, але не так корисно, як може здатися, на перший погляд. Річ у тому, що при високій температурі мед втрачає свої протизапальні та антибактеріальні властивості. Якщо розбавити продукт окропом, рівень його pH зміниться, як і склад корисних речовин і вітамінів.

Доктор Альберт Беккер підкреслив, що мед і гарячий чай окремо сприятливо впливають на організм і ефективні в боротьбі з простудними захворюваннями. Якщо ж виходите додати продукт в напій, тоді його необхідно спершу остудити. При цьому, додавайте не більш двох ложок чаю, такої дози буде досить, щоб його підсолодити та наситити цінними речовинами й мінералами.

До слова, в меді містяться вітаміни А, С, Е, В, а також фосфор, калій, йод, магній, залізо. І цей список можна продовжувати довго. При чому набір цих елементів змінюється в залежності від сорту і часу збору нектару.

Нагадаємо, що натуральний мед не повинен бути дуже рідким і швидко стікати. На які ще аспекти важливо звернути увагу при виборі цього продукту?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, в яких випадках звичайний чай перетворюється в джерело токсинів, які здатні нашкодити серцю та печінці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини