Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Про лікувальні властивості меду відомо давно, тому його часто використовують для зміцнення імунітету і в боротьбі з деякими захворюваннями. Але вживати його з гарячим чаєм не рекомендується, і доктор Альберт Беккер пояснив чому.
чому не можна додавати мед в чай / фото: goodfon
Фахівець відзначив, що багато людей для профілактики застуди часто п'ють гарячий чай з додаванням меду. І це дійсно дуже смачно, але не так корисно, як може здатися, на перший погляд. Річ у тому, що при високій температурі мед втрачає свої протизапальні та антибактеріальні властивості. Якщо розбавити продукт окропом, рівень його pH зміниться, як і склад корисних речовин і вітамінів.
Доктор Альберт Беккер підкреслив, що мед і гарячий чай окремо сприятливо впливають на організм і ефективні в боротьбі з простудними захворюваннями. Якщо ж виходите додати продукт в напій, тоді його необхідно спершу остудити. При цьому, додавайте не більш двох ложок чаю, такої дози буде досить, щоб його підсолодити та наситити цінними речовинами й мінералами.
До слова, в меді містяться вітаміни А, С, Е, В, а також фосфор, калій, йод, магній, залізо. І цей список можна продовжувати довго. При чому набір цих елементів змінюється в залежності від сорту і часу збору нектару.
Нагадаємо, що натуральний мед не повинен бути дуже рідким і швидко стікати. На які ще аспекти важливо звернути увагу при виборі цього продукту?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, в яких випадках звичайний чай перетворюється в джерело токсинів, які здатні нашкодити серцю та печінці.
Новини