Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Чай вважається одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Про його користь написано чимало. Однак, не завжди він сприятливо впливає на стан організму. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, коли чай здатний нашкодити серцю і печінці. Про це передає видання Medikforum.
Спеціаліст, посилаючись на результати дослідження, проведеного китайськими вченими, зазначила, що не можна пити чай, який простояв 15-20 хвилин. На ньому за цей час встигає утворитися плівка, яка містить органічні сполуки, які при контакті з повітрям окисляються. Така реакція призводить до виникнення патогенних мікроорганізмів, а якщо в чай ще доданий цукор, тоді цей процес відбувається значно швидше.
Лікар наголосила, що такий чай є джерелом токсинів, які завдають серйозного удару по роботі печінки та серцево-судинної системи. Крім цього, такий напій може викликати проблеми з травленням.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай з чорної смородини зміцнює імунітет і допомагає в боротьбі з різними недугами.
Новини