Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який горіх допоможе запобігти пошкодженню печінки
commentss НОВИНИ Всі новини

Який горіх допоможе запобігти пошкодженню печінки

Вчені з Наньчанського університету довели, що мускатний горіх позитивно впливає на печінку і може захистити її від пошкоджень

28 квітня 2021, 13:50 comments1314
Поділіться публікацією:

Горіхи займають почесне місце в нашому раціоні, оскільки багаті на вітаміни та мінеральні речовини, необхідні для повноцінної роботи організму. Особливу увагу вчені рекомендують звернути на мускатний горіх. Що ж в ньому особливого?

Який горіх допоможе запобігти пошкодженню печінки

Мускатний горіх : фото / harchi.info

Фахівці відзначили, що в мускатному горіху містяться вітаміни А, С, Е і групи В, а також антиоксиданти, пектини, клітковина та інші цінні макроелементи. Як правило, мускатний горіх використовують як прянощі, але мало хто знає, що він має корисні властивості й в китайській медицині є невід'ємним лікарським засобом. З його допомогою лікують захворювання шлунково-кишкового тракту, полегшують болі при артриті та інших хворобах. Але це ще не все.

Дослідники з Наньчанського університету в ході експерименту на лабораторних гризунах з'ясували, що мускатний горіх здатний захистити печінку. Завдяки цьому продукту рівень запалення в цьому органі істотно зменшувався. Дослідники вважають, що причина може критися в лігнанах, тобто антиоксидантах, які містяться в мускатному горіху.

Ще цей горіх підвищує концентрацію уваги, поліпшує пам'ять і зорове сприйняття, позбавляє від депресії, стресових станів і хронічної втоми.

Нагадаємо, що вчені провели дослідження, результати якого довели, що часте вживання волоських горіхів позитивно позначається на здоров'я, зокрема серцево-судинній системі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що горіхи можуть сприяти зменшенню ваги, попри те, що вони досить калорійні. Вони багаті на клітковину, яка може посилити почуття ситості та затримати спорожнення шлунка, пригнічуючи тим самим почуття голоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини