Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допомагають вивести нікотин з організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допомагають вивести нікотин з організму

Експерти розповіли, які продукти слід додати до раціону, якщо хочете швидше нейтралізувати дію нікотину

25 грудня 2021, 22:40
Поділіться публікацією:

Через нікотин, як кажуть експерти, організм може відчувати вітамінний дефіцит, внаслідок чого імунітет буде ослаблений і йому буде важче боротися з різними захворюваннями. Тому людям, які палять цигарки, рекомендують додати до раціону продукти, здатні швидко виводити нікотин.

Які продукти допомагають вивести нікотин з організму

Які продукти допомагають вивести нікотин (фото з відкритих джерел)

Американські фахівці кажуть, що послабити шкоду куріння можна за допомогою броколі та цвітної капусти. Річ у тому, що ці овочі у своєму складі містять сульфорафан, який захищає клітини та відновлює імунітет, а також це одні з небагатьох продуктів, які відновлюють роботу білка Nrf2. Цей білок, як повідомляють дослідники, є "охоронцем здоров'я", а у курців він помітно знижується.

Крім цього, броколі та цвітна капуста багаті на вітаміни С, В та В5, які відповідають за важливі процеси в людському організмі. Вживаючи овочі, ви не тільки поповнюєте запаси цінних мікроелементів в організмі, а й підвищуєте метаболізм.

Нагадаємо, що нікотин є однією з найшкідливіших і токсичних речовин. Він дуже згубно впливає на організм і водночас викликає звикання. За стандартом всі звикли, що нікотин є у тютюнових виробах, але він міститься і в овочах, які ми постійно вживаємо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, щоб позбутися куріння цигарок можна випробувати кілька способів. Спочатку варто зменшувати добову дозу нікотину поступово, наприклад, на одну сигарету в один-два дні. Можна також шукати способи різного дозвілля або зайнятися тим, що вас давно цікавило, — це відволікатиме від думки про куріння.

Читайте також, що дієтологи розкрили секрет стрункої фігури без нікотину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини