Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які овочі містять нікотин
commentss НОВИНИ Всі новини

Які овочі містять нікотин

В овочах, які люди вживають чи не щодня, міститься нікотин

17 квітня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

Нікотин є одним з найшкідливіших і токсичних речовин. Він дуже згубно впливає на організм і в той самий час викликає звикання. За стандартом всі звикли, що нікотин є в тютюнових виробах, але, що якщо, він міститься і в овочах, які ми постійно вживаємо. Ми розповімо вам про 5 таких продуктах.

Які овочі містять нікотин

5 овочів, в яких міститься нікотин - фото: planthumor

Для людини смертельна доза нікотину складає від 50 до 100 мг. Відзначимо, що міліграм (мг) — це одна тисячна частина грама. Надалі буде використовуватися "нг/г" - одна мільярдна частина грама.

1. Помідори

Середній помідор має концентрацію нікотину 7,1-7,3 нг/г. Це означає, що в 1 грамі помідора міститься 7,1 нанограм нікотину. Результати також показують, що рівень нікотину знижується в міру дозрівання помідорів. Помідори, що належать до сімейства пасльонових, містять нікотиновий алкалоїд, званий томатином.

2. Картопля

В середньому картопля має концентрацію нікотину 15 нг/г. Ця концентрація значно вище в зеленому і проростає картоплі та становить 42,8 нг/г в порівнянні з 4,3 нг/г у стиглій картоплі. Картопля також містить нікотиновий алкалоїд, званий соланіном, який у високому ступені сконцентрований на його шкірці

3. Цвітна капуста

Результати досліджень показали, що у цвітній капусті вміст нікотину становить 16,8 нг/г.

4. Баклажани

Баклажани мають концентрацію нікотину 100 нг/г. Він займає друге місце після тютюну серед сімейства пасльонових, де зазвичай присутні нікотинові алкалоїди. 10 кг баклажанів мають такий же зміст нікотину, як і сигарета.

5. Перець і стручковий перець.

Перець і стручковий перець також містять соланін і соланідін, нікотинові алкалоїди, як і інші рослини сімейства пасльонових. Звичайний перець має концентрацію соланіну від 7,7 до 9,2 мг на порцію 100 грамів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, як очистити організм від нікотину, а також про те, який продукт допомагає "спалювати" жир на боках і животі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини