Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як швидко знизити рівень цукру в крові після застілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко знизити рівень цукру в крові після застілля

Лікар-дієтолог Моніш Ашокан розповіла, як знизити рівень цукру в крові після святкового застілля

31 грудня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Якщо не хочете під час свят відмовлятися від улюблених страв, тоді лікар-дієтолог Моніш Ашокан розповіла, як діабетикам можна знизити рівень цукру в крові, щоб не погіршилося самопочуття.

Як швидко знизити рівень цукру в крові після застілля

Як швидко знизити рівень цукру в крові (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що пироги, смажене курча, яловичина, картопля та вино – все це може підвищити рівень цукру в крові у людей з діабетом. А відмовитися від смаколиків у новорічну ніч дуже вже складно. У зв'язку з цим лікар рекомендує після застілля почати їсти правильні продукти й відмовитися від рафінованого цукру, щоб подолати негативні наслідки нездорової їжі та алкоголю.

У раціон потрібно додати більше клітковини та складних вуглеводів. Цільнозернові продукти, бобові, овочі та салати не розщеплюються в кровотоку миттєво. Їм потрібен час, щоб розщепитися на глюкозу, тим самим можна запобігти різким стрибкам рівня цукру. Можна також включити в раціон складні вуглеводи та корисні злаки (овес, пшеничне борошно, коричневий рис). А ось цукор замініть на натуральні підсолоджувачі або вживайте більше фруктів.

Нагадаємо, що цукровий діабет – поширене захворювання, пов'язане із порушенням роботи ендокринної системи. За словами терапевта Сурі Дадашева, розпізнати його можна самостійно за трьома основними ознаками. Яким саме?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що діабетикам слід слідкувати за своїм раціоном та контролювати рівень цукру в крові. А допоможе в цій справі звичайна спеція, яка має цілу низку корисних властивостей.

Читайте також, експерти перерахували продукти, з якими потрібно бути обережнішими, тому що в них найбільше прихованого цукру та солі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини