Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерти розповіли, яка спеція незамінна при діабеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, яка спеція незамінна при діабеті

Експерти розповіли, яку спецію необхідно додати до раціону людям, у яких діагностовано цукровий діабет

16 грудня 2021, 22:05
Поділіться публікацією:

Діабетикам слід стежити за своїм раціоном та контролювати рівень цукру в крові. А допоможе в цій справі звичайна спеція, яка має цілу низку корисних властивостей.

Експерти розповіли, яка спеція незамінна при діабеті

Яка спеція незамінна при діабеті / Фото: pixabay.com

Експерти кажуть, що людям із цукровим діабетом потрібно збагатити меню традиційною різдвяною спецією – корицею. До її складу входять вітаміни А, В1, В2, В9, С, Е, К, а також калій, марганець, цинк, залізо та інші мікроелементи.

Вчені провели дослідження та з'ясували, що кориця покращує показники цукру та холестерину в крові у людей із цукровим діабетом 2-го типу. Результати показали, що при прийомі прянощі натщесерце цукор знижувався на 18-30%. Для отримання такого ефекту достатньо 1-6 г ароматної кориці.

Зазначається, що спеція не лише може нормалізувати рівень цукру, а й імітувати інсулін, через що стан пацієнта покращується. Крім цього, кориця сприяє всмоктування глюкози у клітини. Це важливий факт, оскільки у хворих на діабет глюкоза найчастіше накопичується в крові.

Нагадаємо, що корицю можна використовувати не тільки як спецію, щоб надати стравам приємного смаку та аромату, але і як лікарський засіб. Вчені з'ясували, що цей продукт має низку корисних для здоров'я властивостей. Що буде з організмом, якщо з'їдати дрібку кориці щодня?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кориця здатна позбавити хронічного артриту. Для цього потрібно щодня (вранці та ввечері) приймати чашку теплої води з додаванням 1 ч. л. кориці та 2 л. меду. Дослідження довели, що такий напій позбавляє болю та відновлює суглоби.

Читайте також, які ознаки діабету можна розпізнати без лікаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини