Головна Новини Здоров'я народна медицина Що буде, якщо щодня з'їдати щіпку кориці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо щодня з'їдати щіпку кориці

Експерти провели дослідження і довели, що кориця має цілу низку корисних властивостей: чому її варто вживати щодня?

7 жовтня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Корицю можна використовувати не тільки як спецію, щоб надати стравам приємний смак і аромат, але і в якості лікарського засобу. Вчені з'ясували, що цей продукт має ряд корисних для здоров'я властивостей. Що буде з організмом, якщо з'їдати щіпку кориці щодня?

Що буде, якщо щодня з'їдати щіпку кориці

Чому кожен день варто їсти корицю (фото з відкритих джерел)

Рівень холестерину

У складі кориці є ферменти, які здатні блокувати ферменти, які виробляють холестерин в організмі, тим самим зменшуючи кількість жиру в кровотоку. Одне дослідження показало, що рівень загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів в крові може знижуватися після прийому цієї спеції.

Стан порожнини рота

Кориця — відмінний засіб від неприємного запаху з рота, а також від бактерій, які можуть спровокувати появу карієсу. Склад з декількох паличок кориці, настояних на гарячій воді, можна використовувати як натуральний ополіскувач для ротової порожнини.

Головний мозок

Вчені кажуть, що щоденне вживання щіпки кориці може знизити ризик розвитку старечого недоумства. У складі продукту є альдегід, який в поєднанні з епікатехінами може запобігати утворенням, які викликають хворобу Альцгеймера.

Травлення

Ще кориця сприятливо діє на роботу травної системи. Вона стимулює кровообіг і транспортування кисню, що дуже важливо для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.

При цьому, медики попереджають, що занадто велике вживання спеції може викликати зворотний ефект, наприклад, з'являться роздратування на шкіри й почастішає серцебиття. У день дозволяється вживати не більше 2 грамів спеції.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому корицю вважають однією з найважливіших спецій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини