Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Корицю можна використовувати не тільки як спецію, щоб надати стравам приємний смак і аромат, але і в якості лікарського засобу. Вчені з'ясували, що цей продукт має ряд корисних для здоров'я властивостей. Що буде з організмом, якщо з'їдати щіпку кориці щодня?
Чому кожен день варто їсти корицю (фото з відкритих джерел)
Рівень холестерину
У складі кориці є ферменти, які здатні блокувати ферменти, які виробляють холестерин в організмі, тим самим зменшуючи кількість жиру в кровотоку. Одне дослідження показало, що рівень загального холестерину, холестерину ЛПНЩ і тригліцеридів в крові може знижуватися після прийому цієї спеції.
Стан порожнини рота
Кориця — відмінний засіб від неприємного запаху з рота, а також від бактерій, які можуть спровокувати появу карієсу. Склад з декількох паличок кориці, настояних на гарячій воді, можна використовувати як натуральний ополіскувач для ротової порожнини.
Головний мозок
Вчені кажуть, що щоденне вживання щіпки кориці може знизити ризик розвитку старечого недоумства. У складі продукту є альдегід, який в поєднанні з епікатехінами може запобігати утворенням, які викликають хворобу Альцгеймера.
Травлення
Ще кориця сприятливо діє на роботу травної системи. Вона стимулює кровообіг і транспортування кисню, що дуже важливо для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.
При цьому, медики попереджають, що занадто велике вживання спеції може викликати зворотний ефект, наприклад, з'являться роздратування на шкіри й почастішає серцебиття. У день дозволяється вживати не більше 2 грамів спеції.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому корицю вважають однією з найважливіших спецій.
Новини