Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У яких продуктах найбільше прихованого цукру та солі
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких продуктах найбільше прихованого цукру та солі

Експерти перерахували продукти, з якими потрібно бути обережнішими, тому що в них найбільше прихованого цукру та солі

30 листопада 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

Якщо ви стежите за своїм харчуванням і хочете обмежити споживання солі та цукру в раціоні, тоді ознайомтеся з наступним переліком продуктів, в яких вони можуть "ховатися" у великих кількостях.

У яких продуктах найбільше прихованого цукру та солі

У яких продуктах найбільше прихованого цукру та солі (фото з відкритих джерел)

Протеїнові батончики

Уважно читайте склад продукту: у багатьох протеїнових батончиках цукру міститься більше, ніж протеїну. Окремі екземпляри можуть містити до 30 г цукру – практично добова норма!

Йогурт із наповнювачем

Йогурт — чудовий продукт для сніданку і майже ідеальний перекус... Але тільки в тому випадку, якщо в ньому немає нічого, крім йогурту. Готові стаканчики з наповнювачем із фруктів або ягід можуть містити до шести чайних ложечок цукру – це дуже багато і для дорослих, і для дітей.

Виноградний сік

Строго кажучи, фруктові соки взагалі варто пити у виняткових випадках: у них немає клітковини, яка контролює процес всмоктування глюкози, через що після кожної склянки соку ми отримуємо справжній інсуліновий укол. Але виноградний сік, мабуть, найнебезпечніший: у звичайній склянці міститься 36 грамів цукру – надто багато.

Знежирені молочні продукти

Якщо ви жінка й особливо якщо ви старше 40 років, вам варто відмовитися від продуктів зі знежиреного молока. Чим старше ми стаємо, тим сильнішим нам потрібен кальцій, а він (а також вітамін D), якого також багато в молочних продуктах, не засвоюється без достатньої кількості жиру. Чи потрібні додаткові аргументи? Майже всі продукти, "вільні" від жиру, перенасичені цукром – для посилення смаку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що шкідливішим для здоров'я є сіль або цукор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини