Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що шкідливіше для здоров'я - сіль чи цукор
commentss НОВИНИ Всі новини

Що шкідливіше для здоров'я - сіль чи цукор

Експерти розповіли, що сіль і цукор у великих кількостях шкодять організму, але що небезпечніше для здоров'я?

16 листопада 2021, 19:55 comments1804
Поділіться публікацією:

І цукор, і сіль входять до списку найшкідливіших продуктів для здоров'я, і вони багато в чому схожі. Але що небезпечніше для організму?

Що шкідливіше для здоров'я - сіль чи цукор

Що шкідливіше для здоров'я - сіль чи цукор (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що надлишок цукор та солі дуже негативно позначається на стані здоров'я та може призвести до серйозних наслідків. Найчастіше ми вживаємо ці продукти не в чистому вигляді, а в обробленій їжі. Наприклад, у складі фруктових соків міститься близько 25 г цукру (4 столові ложки), також там є сіль — зрештою, вживання напою провокує спрагу та посилює бажання споживати більше солодкого.

Експерти кажуть, що денна норма солі на день становить 5 г (або 2.3 г у перерахунку на натрій, ключову активну речовину солі), але в середньому люди вживають у 2,5 раза більше за цю норму. Щодо цукру, то рекомендації максимальних цифр залежать від статі, віку та рівня активності людини. Плюс, цукор — це не цілісна речовина, а суміш глюкози та фруктози. Найчастіше верхньою межею вживання доданого цукру називають 25-40 г на добу.

Досить важко визначити, що шкідливіше для організму — сіль або цукор, оскільки вони у високій кількості містяться в багатьох продуктах, і не всі люди про це здогадуються. Правильніше говорити про помилки в харчуванні, наприклад, надлишку калорій або дефіцит вітамінів, а не про шкоду конкретного компонента. Але, якщо звести все до прямого порівняння, то цукор, за словами експертів, шкідливіший для організму, ніж сіль.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не містять цукру, але заряджають енергією.

Читайте також, щоб убезпечити себе і своє здоров'я, дієтологи радять скоротити щоденну кількість солі, що вживається. Чим її можна замінити?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Киевлянин

16 листопада 2021, 20:20

Вывод"""Надо меньше жрать...И ходить по магазинах.Что бы не расстраиваться и возможно цены попустяться..


Новини