Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як омолодити мозок: названо три простих продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Як омолодити мозок: названо три простих продукти

Американські дослідники назвали три простих продукти, за допомогою яких можна омолодити мозок

28 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Вчені з усього світу намагаються знайти засіб, який допоміг би запобігти розвитку деменції — старечого недоумства, але на жаль, поки що "чарівної таблетки" від захворювання немає. Проте, дослідники знають можливості, з допомогою яких можна відстрочити наступ когнітивних розладів.

Як омолодити мозок: названо три простих продукти

За допомогою яких продуктів можна омолодити мозок (фото з відкритих джерел)

Американські експерти кажуть, що в першу чергу, важливо звернути увагу на свій раціон. Згідно з результатами їх дослідження, одна порція овочів на день здатна омолодити мозок. Вони спостерігали за групою добровольців вік яких становив від 58 до 99 років.

Протягом 5 років їх опитували на предмет дієт і тестували на збереження пам'яті та функції мислення. Особлива увага приділялася тому, скільки овочів вживали "піддослідні". Результати дослідження показали, що у тих, хто їв, наприклад, шпинат, салат та капусту – пам'ять та інші когнітивні функції знижувалися набагато повільніше, ніж у тих, хто обмежував ці продукти в раціоні.

Вчені відзначили, що різниця у швидкості зниження функцій мозку еквівалента 11 років старіння.

Нагадаємо, що харчування безпосередньо пов'язане зі здоров'ям, тому уважно слідкуйте за своїм раціоном. Лікар Мішель Лучано розповіла, які види олії необхідно обмежити в меню, щоби не спровокувати проблеми з мозковою активністю.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені, виходячи з результатів дослідження, заявили, що необхідно частіше вживати цитрусові, зокрема апельсиновий сік, тому що вони допомагають у боротьбі з деменцією — захворюванням нервової системи.

Читайте також, яку рослину може захистити від розвитку деменції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.neurology.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини