Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка рослина може захистити від розвитку деменції
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка рослина може захистити від розвитку деменції

Співробітники Університету Південної Флориди з'ясували, що вживання базиліку може захистити від розвитку деменції.

27 жовтня 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Про здоров'я мозку потрібно дбати з молодості, тому додайте до свого раціону базилік. Вчені з'ясували, що ця рослина здатна захистити від деменції.

Яка рослина може захистити від розвитку деменції

Як запобігти деменції (фото з відкритих джерел)

Фахівці з Університету Південної Флориди з'ясували, що така невибаглива і доступна рослина як базилік, здатна запобігти недоумству, яке характеризується порушенням у когнітивній сфері. Річ у тому, що базилік містить фенхол – природну сполуку, яка може захистити мозок від хвороби Альцгеймера. Цей ефект пов'язаний з механізмами сприйняття мікробіомом кишківника. Вчені з'ясували, що природний компонент зменшує кількість так званих клітин-зомбі або старіючих нейронних клітин. Така клітина перестає розмножуватися та повільно вмирає. Їх скупчення були виявлені у хворих та старіючих органах. Вважається, що ця обставина провокує запалення і т.зв. "сигнали стресу" або смерті, які приймають сусідні та здорові клітини.

До того ж базилік містить вітаміни С, В, К, РР, а також калій, магній, фосфор, залізо, мідь та інші мікроелементи, необхідні підтримки всього організму в тонусі. Рослина здатна покращити обмін речовин, нормалізувати тиск, а також зміцнити імунну систему.

Нагадаємо, для покращення роботи серцево-судинної системи, експерти радять приймати корінь кульбаби, що широко використовується в китайській медицині. Що ж у ньому особливого?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американські дієтологи рекомендують для боротьби з переїданням використовувати м'яту – рослину, яка має попит і в медицині, і в косметології. Запах рослини здатний утихомирити напади голоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

27 жовтня 2021, 07:06

20 грамм спирта,30 грамм украинского свиного сала и умеренный активный образ жизни и ни какая деменция не развивается до 150-200лет


Новини