Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти здатні допомогти в боротьбі з деменцією
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти здатні допомогти в боротьбі з деменцією

У цих продуктах присутні поліфеноли

25 лютого 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Вчені, виходячи з результатів дослідження, заявили, що необхідно частіше вживати цитрусові, зокрема апельсиновий сік, тому що вони допомагають в боротьбі з деменцією — захворюванням нервової системи.

Які продукти здатні допомогти в боротьбі з деменцією

які продукти допоможуть від деменції / фото: freepik

Фахівці пояснили, що в складі цитрусових і натуральних напоїв на їх основі, містяться флавоноїди — біологічно активні речовини, які позитивно впливають на організм людини. З їх допомогою можна поліпшити роботу мозку, тим самим запобігши розвитку деменції. Це захворювання характеризується погіршенням пам'яті, розумових здібностей, уповільненим мисленням. Ліків проти цієї недуги поки немає, але його можна сповільнити.

Вчені, дослідивши результати експериментів на людях, заявили, що флавоноїди, які входять в склад цитрусових, мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Тобто вони захищають клітини та тканини організму від пошкоджень.

Доктор Девід Возур рекомендує вживати овочі, фрукти, зокрема натуральний апельсиновий сік, який багатий на вітаміни та інші цінні мікроелементи.

Нагадаємо, що робота головного мозку безпосередньо залежить від якості споживаних нами продуктів. Але не всі з них позитивно впливають на мозкову активність. Є продукти, які медики рекомендують виключити з раціону. Що це за продукти, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що важливим фактором, який впливає на здоров'я людини, є правильне харчування. Нещодавно вчені з Університету Раш провели експеримент і з'ясували, яка харчова звичка призводить до зниження розумової працездатності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини