Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку

Від цієї звички потрібно терміново позбуватися

12 січня 2021, 09:50 comments1057
Поділіться публікацією:

Важливим фактором, який впливає на здоров'я людини, є правильне харчування. Нещодавно вчені з Університету Раш провели експеримент і з'ясували, яка харчова звичка призводить до зниження розумової працездатності.

Вчені назвали ще одну причину швидкого старіння мозку

що викликає старіння мозку (фото з відкритих джерел)

Фахівці на чолі з лікарем Пуджі Агарвал провели дослідження, в якому взяло участь 5 тисяч осіб, віком старше 65 років. Одна група добровольців дотримувалася Середземноморської дієти, а друга — "Західної". Кожні три роки учасники експерименту заповнювали анкети, в яких перевірялися їх навички обробки інформації, пам'ять, а також вони вказували, які продукти вживають найчастіше.

Проаналізувавши їх дані, експерти прийшли до висновку, що у людей, які дотримуються Середземноморської дієти, повільніше проходило зниження розумової працездатності, в порівнянні з іншими учасниками. Більш того, їх мозок ставав в середньому майже на 6 років молодше.

За словами Пуджі Агарвал, звичка вживати продукти "Західної дієти", а саме червоне м'ясо, солодощі, фаст-фуд, жирні молочні продукти, погано позначається на роботі мозку, прискорюючи його швидке старіння.

Давно вважається, що Середземноморська дієта, яка містить овочі, фрукти, рибу, горіхи, оливкову олію і цільнозернові продукти, одна з найкорисніших у світі. Такий тип харчування позитивно впливає на роботу мозку і серцево-судинної системи, а також допомагає запобігти серйозним захворюванням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що какао — не тільки смачний, але ще і дуже корисний для мозку напій. У ньому містяться флавоноїди, які позитивно впливають на розумові здібності людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини