Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо напій, який підвищує активність мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо напій, який підвищує активність мозку

Флавоноїди сприяють підвищенню розумових здібностей мозку, отримати які можна з какао

25 листопада 2020, 01:30
Поділіться публікацією:

Виявляється, що допомогти в цій справі нам зможе какао. У цьому напої містяться флавоноїди, які позитивно впливають на розумові здібності людини.

Названо напій, який підвищує активність мозку

Напій, який підвищує активність мозку. Фото: unsplash

Група експертів з Британії і Америки провела нове наукове дослідження, в якому вони детально вивчили, як флавоноїди впливають на роботу мозку. Вони з'ясували, що ці органічні речовини наповнюють мозок киснем, що "будить" наші когнітивні здібності.

Вони також додали, що маленькі молекули можна знайти в складі більшості фруктів і овочів. Саме наявність цього компонента робить їх такими корисними і яскравими.

Так, вчені провели експеримент, в якому взяло участь 18 людей. Спочатку учасники повинні були випити какао, яке було сильно насичене цією речовиною, а потім — напій, в якому містилася мінімальна частка флавоноїдів.

Через деякий час добровольцям збільшували вміст вуглекислого газу в повітрі, що мало спровокувати приплив крові до мозку. А потім вони повинні були вирішити кілька нескладних завдань. І варто зазначити, що дане випробування пройшли всі без винятку. З цього випливає висновок, що какао дійсно підвищує активність нашого мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як на рівень холестерину впливає какао.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини