Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Зелений чай – смачний та корисний напій, який рекомендують пити для покращення обмінних процесів, нормалізації роботи нервової системи та підвищення імунітету. Але, як виявилося, його щоденне вживання може зашкодити стану здоров'я.
Зелений чай (фото з відкритих джерел)
Лікар-ревматолог Олена Загребньова зазначила, що попри всі корисні властивості зеленого чаю, він може призвести до підвищення рівня сечової кислоти в організмі й, як наслідок, до ризику подагри (захворювання суглобів, спричинене відкладенням у них солей сечової кислоти, — прим. авт.).
Експерт наголосила, що зв'язок між регулярним вживанням зеленого чаю та розвитком подагри був підтверджений результатами кількох наукових досліджень. А ось чорний чай чи фруктові соки не здатні спровокувати дане захворювання. У зв'язку з цим лікар радить більше пити чорний чай, ніж зелений.
Нагадаємо, що гречаний чай — модний і корисний напій, який набирає популярності у всьому світі. Що в ньому особливого і як правильно його заварювати, щоб зберегти всі вітаміни та цінні речовини?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай є одним із найпоширеніших та найкорисніших напоїв у світі, бо містить речовини та вітаміни, які підтримують організм у тонусі. Але експерти не рекомендують пити натще зелений чай. У чому причина, дізнайтеся у нашому матеріалі.
Читайте також, що свого ранку багато людей починають з чашечки чаю, в ньому також є кофеїн, тому напій здатний підбадьорити та надати сили. Але щоб він справді був смачним, експерти в процесі заварювання радять дотримуватися деяких правил.
Новини