Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Гречаний чай — модний та корисний напій, який набирає популярність у всьому світі. Що в ньому особливого і як правильно його заварювати, щоб зберегти всі вітаміни та цінні речовини?
Гречаний чай (фото з відкритих джерел)
Фахівці відзначають, що гречаний чай містить вітаміни А, В, Е, РР, калій, кальцій, мідь, залізо, алюміній, ванадій, магній, марганець, фосфор, цинк, натрій та хром, а також клітковину, білок, флаваноїди та рутин. Вміст останнього у гречаному чаї перевищує його вміст у гречаній каші у 120 разів. Це важливо, тому що саме рутин сприяє роботі кровотоку та відповідає за зовнішній вигляд шкіри та знижує ризик появи пігментних плям. А ще гречаний чай нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить зайві рідини, покращує метаболізм, сприяє зниженню ваги, а також підвищує імунітет та бореться із запальними процесами.
Щоб отримати максимум користі для організму, експерти радять вживати гречаний чай циклічно — пити його тричі на день протягом місяця, а потім робити перерву на два тижні.
Ще один величезний плюс цього напою в тому, що він не має специфічних правил заварювання. В азійських країнах, де росте татарська гречка і де цей чай є частиною денного меню, його просто заливають окропом (з багатьма іншими видами чаю, до речі, такого робити не можна, зазвичай температура води при заварюванні повинна бути близько 80 градусів). На стандартний чайник (350 мл) вам знадобиться 3-4 ложки гречаних гранул і 1-2 хвилини на заварку. Якщо хочете смак смаку та зробити його більш насиченим, можете продовжити час заварювання.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай та кава можуть допомогти захиститися від небезпечної хвороби.
Новини