Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чай та кава можуть допомогти захиститися від небезпечної хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чай та кава можуть допомогти захиститися від небезпечної хвороби

Вчені з'ясували, скільки потрібно пити каву та чаю, щоб не захворіти на недоумство.

12 листопада 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Людям не варто поспішати відмовлятися від чаю та кави, вважаючи, що ці напої більше шкодять, ніж допомагають організму. Нещодавні дослідження підтвердили, що, як чай, так і кава істотно зменшують ризик захворіти на недоумство. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Sun".

Чай та кава можуть допомогти захиститися від небезпечної хвороби

Кава та чай. Фото: kofella.net

Вчені встановили, що, якщо вживати приблизно 11 чашок цих напоїв на тиждень, то ризик захворіти на недоумство зменшується в 3 рази, правда є і один мінус. Виявляється, саме по собі вживання однієї кави або чаю — це ще не гарантія, що ви не занедужаєте недоумством. Одних цих напоїв недостатньо. Потрібно займатися спортом, проводити багато часу на свіжому повітрі, правильно харчуватися, дотримуючись режиму, висипатися. І тоді ваш організм зможе протиставити деменції.

Якщо ж говорити про дослідження, то в ньому взяли участь 1059 осіб у Греції. Середній вік людей був 73 роки. У цих людей попередньо не було діагностовано деменцію, але кожна людина перед цим заповнила анкети, в яких вказала дані про свій спосіб життя, про харчування. Зібрану інформацію проаналізували вчені і виявилося, що люди, які правильно харчувалися, вживали здорову їжу, а також випивали приблизно 11 чашок кави або чаю на тиждень отримали найпозитивніші бали. Після цього вчені моніторили, як справи в учасників анкетування. Протягом 3 років за цей час у 6% розвинулося недоумство.

Читайте також на порталі "Коментарі" — американський професор Томас Голд розповів, чи можна поєднувати каву з алкогольними напоями, які можуть бути наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини