Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Свій ранок багато людей починають з чашечки чаю, в ньому також є кофеїн, тому напій здатний підбадьорити й додати сил. Але, щоб він дійсно був смачним, експерти в процесі заварювання радять дотримуватися деяких правил.
Як правильно заварювати чай / Фото: pexels.com
В першу чергу, не варто заливати чай окропом, тому що його листя при високих температурах сильно обпікаються і можуть втратити свої смакові властивості. Для заварки підходить вода, температурою 85-90 градусів. По-друге, щоб напій вийшов дійсно смачним, потрібно використовувати тільки свіжу воду. Якщо ви користуєтеся тієї, що з-під крана, то заздалегідь профільтруйте її.
Найкраще діляться смаком і ароматом крупнолистові чайні сорти, але завжди враховуйте пропорції (1 ч. л. на 1 чашку). Експерти іноді також радять зняти з чайника при заварюванні кришку, щоб смак був більш насиченим.
Тим, хто любить чай з молоком слід спочатку наливати в кружку його, а потім наливати чай. Такий порядок допоможе молоку нагрітися, а не охолонути, що збереже смак підсумкового напою.
Нагадаємо, що чай — один з найпопулярніших напоїв у світі й, крім того, що він смачний, так ще і дуже корисний. Головне — дотримуватися правил його зберігання, щоб він не втратив свої властивості. Експерти розповіли, що необхідно враховувати.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чай, який продається в пакетиках, в основному не містить ніяких натуральних компонентів. Зате в ньому багато ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку, які можуть нашкодити здоров'ю. Такою думкою поділилася лікар-дієтолог Ірина Писарєва.
Новини