Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як зберігати чай, щоб він не втратив корисних властивостей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберігати чай, щоб він не втратив корисних властивостей

Експерти розповіли, як правильно зберігати чай в домашніх умовах, якщо не хочете, щоб він втратив корисні властивості

14 липня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Чай — один з найпопулярніших напоїв у світі й, крім того, що він смачний, так ще і дуже корисний. Головне — дотримуватися правил його зберігання, щоб він не втратив свої властивості. Експерти розповіли, що необхідно враховувати.

Як зберігати чай, щоб він не втратив корисних властивостей

Як правильно вдома зберігати чай / Фото: tea.ru

Вологість

В першу чергу, потрібно подбати про те, щоб в місці, де зберігається чай, не було підвищеної вологості, тому що це може відбитися на смаку і кольорі заварки. Чим частіше чай контактує з повітрям, тим швидше він вбирає в себе вологу. Найкраще зберігати його в герметичній упаковці. Звичайно ж, що різні сорти по-різному реагують на підвищення вологості, але краще не ризикувати.

Світло

Ховайте чай від сонячного світла, тому що він запускає окислювальний процес, а це призводить до втрати корисних властивостей напою. Також на світлі заварка втрачає свій смак і колір, навіть тьмяне розсіяне денне світло несприятливо впливає на чаїнки.

Сторонні запахи

Чай може поглинати сторонні запахи, тому не зберігайте його поруч з ковбасами, рибою або спеціями. Якщо хочете, щоб заварка зберегла свій унікальний смак і аромат, тоді кожен сорт чаю зберігайте в окремій баночці.

Неправильна температура

Експерти рекомендують зберігати чай в прохолодному місці, при температурі від 0 до 18 градусів. Тому, якщо мова йде про кухню, то краще тримати чай в шафці трохи далі від плити, духовки й інших джерел тепла. А є сорти, наприклад, тайванські улуни й Ті Гуань Інь, які потрібно зберігати в холодильнику, тому що їм потрібна  низька температура.

Експерти відзначили, що заварку не бажано зберігати в паперових коробках, тому що вони пропускають повітря і вологу, а також тканинних мішечках або поліетиленових пакетах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який трав'яний чай визнано одним з найкорисніших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини