Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Чай — один з найпопулярніших напоїв у світі й, крім того, що він смачний, так ще і дуже корисний. Головне — дотримуватися правил його зберігання, щоб він не втратив свої властивості. Експерти розповіли, що необхідно враховувати.
Як правильно вдома зберігати чай / Фото: tea.ru
Вологість
В першу чергу, потрібно подбати про те, щоб в місці, де зберігається чай, не було підвищеної вологості, тому що це може відбитися на смаку і кольорі заварки. Чим частіше чай контактує з повітрям, тим швидше він вбирає в себе вологу. Найкраще зберігати його в герметичній упаковці. Звичайно ж, що різні сорти по-різному реагують на підвищення вологості, але краще не ризикувати.
Світло
Ховайте чай від сонячного світла, тому що він запускає окислювальний процес, а це призводить до втрати корисних властивостей напою. Також на світлі заварка втрачає свій смак і колір, навіть тьмяне розсіяне денне світло несприятливо впливає на чаїнки.
Сторонні запахи
Чай може поглинати сторонні запахи, тому не зберігайте його поруч з ковбасами, рибою або спеціями. Якщо хочете, щоб заварка зберегла свій унікальний смак і аромат, тоді кожен сорт чаю зберігайте в окремій баночці.
Неправильна температура
Експерти рекомендують зберігати чай в прохолодному місці, при температурі від 0 до 18 градусів. Тому, якщо мова йде про кухню, то краще тримати чай в шафці трохи далі від плити, духовки й інших джерел тепла. А є сорти, наприклад, тайванські улуни й Ті Гуань Інь, які потрібно зберігати в холодильнику, тому що їм потрібна низька температура.
Експерти відзначили, що заварку не бажано зберігати в паперових коробках, тому що вони пропускають повітря і вологу, а також тканинних мішечках або поліетиленових пакетах.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який трав'яний чай визнано одним з найкорисніших.
Новини