Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим може бути небезпечний пакетований чай
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим може бути небезпечний пакетований чай

Лікар-дієтолог Ірина Писарєва розповіла, чому не варто захоплюватися пакетованим чаєм і чим він може нашкодити здоров'ю

3 червня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Чай є одним з найпопулярніших і смачних напоїв, який володіє багатьма корисними властивостями. Але мова йде про натуральний чай. Лікар-дієтолог Ірина Писарєва розповіла, чому від пакетованого краще відмовитися.

Чим може бути небезпечний пакетований чай

чим може бути небезпечний пакетований чай (фото з відкритих джерел)

Виявляється, що чай, який продається в пакетиках, в основному не містить ніяких натуральних компонентів. Зате в ньому багато ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку, які можуть зашкодити здоров'ю. При заварюванні такого чаю вода швидко забарвлюється, як і стінки кухля і вся справа в барвнику, який може викликати алергічну реакцію.

Дієтолог зазначила, що пакетики, в який повинен бути чай насправді недобросовісні виробники, наповнюють "відходами виробництва", тому він не несе в собі ніякої користі для організму. Виходить, що ми в підсумку п'ємо підфарбовану воду з приємним запахом.

Експерт також підкреслила, що неякісний продукт може навіть містити грибкові мікроорганізми, тому при виборі чаю потрібно бути уважнішими.

Нагадаємо, дослідження показали, що вживання чаю з корицею допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Це, як вважають експерти, викликано зниженням чутливості до інсуліну. А ще чай з корицею зміцнює імунну систему, тому що пряність має противірусну та антисептичну дію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені рекомендують вранці випивати трав'яний напій з лемонграсу, який містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Він допомагає поліпшити роботу травної системи, оскільки містить харчові волокна, а також зміцнює стінки судин, запобігаючи розвитку атеросклерозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

3 червня 2021, 09:58

Врач-диетолог Ирина Писарева рассказала, почему не стоит увлекаться пакетированным чаем и чем он может навредить здоровью. Я считаю, что это заказная статья. Диетолог отметила, что пакетики, в который должен быть чай, на самом деле, недобросовестные производители, наполняют "отходами производства", поэтому он не несет в себе никакой пользы для организма. Получается, что мы в итоге пьем подкрашенную воду с приятным запахом. Эксперт также подчеркнула, что некачественный продукт может даже содержать грибковые микроорганизмы, поэтому при выборе чая нужно быть внимательнее. Но есть же добросовестные производители, которые делают хороший чай в пакетах и особенно в герметичных пакетах. А проверить чай на краситель очень легко. А кружка окрашивается из-за плохой воды, особенно хлорированной. И всё зависит он нормальной по времени заварки. А ещё лучше, разорвать один пакетик и изучить содержимое. Да, и покупать в известного вам производителя. Это не грамотный диетолог, когда только пишет негатив.


Новини