Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який чай не можна пити на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Який чай не можна пити на голодний шлунок

Медики розповіли, чому на голодний шлунок небажано пити зелений чай і кому варто уникати цього напою

7 жовтня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Чай є одним з найпоширеніших і корисних напоїв у світі, тому що містить речовини, які підтримують організм в тонусі. Але експерти не рекомендують пити натщесерце зелений чай. В чому причина?

Який чай не можна пити на голодний шлунок

Який чай не можна пити на голодний шлунок (фото з відкритих джерел)

Фахівці відзначають, що до складу зеленого виду чаю входять дубильні речовини, які можуть підсилити вироблення шлункового соку. Через це у людини можуть виникнути скарги на самопочуття, зокрема, з'явиться нудота, біль, "тяжкість" в шлунку й інші порушення шлунково-кишкового тракту. Особливо не бажано пити зелений чай натщесерце людям, у яких діагностована виразка і кислотний рефлюкс (захворювання, яке викликає печію). Вживання напою на голодний шлунок може призвести до розрідження крові, а тому він не рекомендований людям з порушеннями згортання крові.

Також від чаю натщесерце варто відмовитися людям з анемією, оскільки він може призвести до зниження здатності організму засвоювати залізо.

Ще, згідно з висновками експертів, цей вид чаю посилює роботу надниркових залоз, які виділяють гормон стресу. В результаті, може підвищитися тиск і частота серцевих скорочень.

Нагадаємо, вчені відзначили, що позбудеться від зайвих кілограмів можна за допомогою чаю улун — унікального продукту, який відрізняється терміном збору, а також особливими технологіями сушіння та обробки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Ірина Писарєва розповіла, чому не варто захоплюватися пакетованим чаєм і чим він може нашкодити здоров'ю.

Читайте також, що вчені в ході дослідження з'ясували, який чай найкраще справляється з тривожністю і депресивним станом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини