Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар запропонував безпечну заміну кухонної солі
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар запропонував безпечну заміну кухонної солі

Лікар-дієтолог Олег Іришкін розповів, чому небезпечно вживати багато солі і чим її можна замінити у раціоні

17 листопада 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

У різних видах та обсягах сіль міститься практично у всіх продуктах, але дуже важливо контролювати її дозування, інакше можна спровокувати низку проблем зі здоров'ям. Лікар-дієтолог Олег Іришкін розповів, чим її можна замінити у раціоні.

Лікар запропонував безпечну заміну кухонної солі

Чим замінити кухонну сіль (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що за добу рекомендується вживати не більше 5 грамів солі, але багато людей значно перевищують цю цифру. А любов до занадто солоної їжі може призвести до серйозних наслідків для здоров'я, зокрема зневоднення, підвищеного тиску, набряклості.

Звичайно ж, без кухонної солі обійтися досить складно, адже вона допомагає покращити смакове сприйняття продукту, роблячи його більш насиченим. Але якщо ви вирішили обмежити її кількість в раціоні, то існують більш безпечні аналоги продукту.

Дієтолог рекомендує замінювати сіль різними спеціями та травами або ж можна купувати сіль із меншим вмістом натрію, тому що саме він провокує підвищений тиск. У супермаркетах можна знайти сіль калій чи магнію.

Нагадаємо, що і цукор, і сіль входять до списку найшкідливіших продуктів для здоров'я, і вони багато в чому схожі. Але що небезпечніше для організму?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для нормального функціонування організму потрібна сіль (хлорид натрію), але важливо контролювати її кількість, хоча це далеко не просто. Надлишок солі в організмі може спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Читайте також, що сіль часто називають білою смертю, але як показало одне наукове дослідження, в помірній кількості вона може бути корисною для людини. Тому що допомагає поповнювати запас натрію та калію, які сприяють нормальному функціонуванню організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

17 листопада 2021, 10:54

"Врач-диетолог" Олег Ирышкин рекомендует вместо хлорида натрия покупать в супермаркетах соли калия и кальция. Интересно, какого образца диплом у этого "врача". Хлориды калия и кальция - лекарственные препараты, в частности хлористый кальций - жутко горький раствор, как он может заменить поваренную соль? Передоз солей калья и кальция более опасен, чем передоз натрия.


Новини