Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ознаки, які вказують на надлишок солі в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ознаки, які вказують на надлишок солі в організмі

Надлишок солі може привести до проблем зі здоров'ям

25 березня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Для нормального функціонування організму потрібна сіль (хлорид натрію), але важливо контролювати її кількість, хоча це далеко не просто. Надлишок солі в організмі може спровокувати проблеми зі здоров'ям.

Ознаки, які вказують на надлишок солі в організмі

Надлишок солі /Фото: Medaboutme.ru

Експерти відзначають, що люди часто не помічають, скільки солі вони вживають щодня, адже враховувати потрібно не тільки ту сіль, яку ми безпосередньо додаємо в їжу, а й природний вміст натрію в продуктах (овочах, фруктах і т.д.). Які ж ознаки вказують на надлишок продукту?

Постійна спрага

Велика кількість солі провокує спрагу, тому що натрій затримує воду в організмі, відповідно, мозок починає сигналізувати нам про те, що пора поповнити водний баланс.

Набряклість і здуття

Набряки виникають з тих же причин, що і спрага. Сіль "не відпускає" воду, а це уповільнює процес кровообігу, обміну речовин і швидкість руху лімфи. Все це веде до виникнення набряків, від яких не так-то просто позбутися. Екстремально високий рівень солі провокує дискомфорт в кишківнику і здуття живота.

Головні болі

Виявляється, що надлишок солі в раціоні може спровокувати напади головного болю, тому що викликає розширення судин головного мозку.

Звична їжа стала прісною

Надлишок натрію також може вплинути на ваші смакові рецептори. Їжа починає здаватися позбавленою смаку і прісною, тому в неї буде хотітися додавати все більше і більше солі.

Нагадаємо, щоб убезпечити себе і своє здоров'я, дієтологи радять скоротити щоденну кількість уживаної солі. Чим її замінити, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, до чого може привести надлишок глюкози в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини