Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Фахівець назвав овоч, який «шкідливіший» за ковбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівець назвав овоч, який «шкідливіший» за ковбасу

Технолог м'ясопереробки Павло Агапкін розповів, який популярний овоч може бути шкідливішим, ніж ковбаса

4 січня 2022, 12:40
Поділіться публікацією:

Овочі багаті на різні вітаміни та мікроелементи, тому обов'язково повинні бути присутніми в раціоні. Проте, не всі вони однаково корисні. Технолог м'ясопереробки Павло Агапкін назвав популярний овоч, який може бути шкідливішим за ковбасу.

Фахівець назвав овоч, який «шкідливіший» за ковбасу

Який популярний овоч шкідливіший за ковбасу (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що йдеться про буряки. Виявляється, що у їх складі може бути у 20 разів більше нітратів (хімічних речовин), ніж у ковбасі. При жарінні на сковороді з нітратів, які входять до складу буряків, починає утворюватися велика кількість нітриту. Проте, фахівець засумнівався, що ці речовини негативно впливають на стан організму.

Павло Агапкін наголосив, що салати та борщі, головним продуктом яких є буряк, люди вживають століттями, і нічого страшного не відбувається.

Однак, варто пам'ятати, що цей популярний овоч містить багато цукру, тому не рекомендований людям, які страждають на діабет. Також в обмеженій кількості буряки варто вживати тим, у кого остеопороз, тому що вони заважають засвоєнню кальцію в організмі. А ще у буряках багато хлору, тому ними не варто зловживати людям із гастритом та підвищеною кислотністю шлунка.

Нагадаємо, експерти перерахували овочі, які не бажано додавати до раціону, якщо хочете отримати фігуру мрії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їсти регулярно овочі — важливо. Однак не менш важливо готувати їх правильно, щоб зберегти максимальну користь. Розповідаємо, яких помилок слід уникати, готуючи овочі.

Читайте також, що всі ми добре знаємо, що овочі – це одна з основ здорового та збалансованого харчування. Проте дієтолог Олена Соломатина розповіла, коли вони можуть впливати на організм негативно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини