Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Ці три помилки, які псують овочі, допускає кожен
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці три помилки, які псують овочі, допускає кожен

3 найпоширеніші помилки приготування овочів.

21 жовтня 2021, 04:11
Поділіться публікацією:

Є регулярно овочі — важливо. Однак не менш важливо готувати їх правильно, щоб зберегти максимальну користь. Розповідаємо, які помилки слід уникати, готуючи овочі. Як пише Eat This, Not That, кулінари-аматори часто нівелюють користь овочів, готуючи їх неправильно. Тому ділимося кількома вічно актуальними порадами, які допоможуть зробити ваш раціон більш здоровим.

Ці три помилки, які псують овочі, допускає кожен

Овочі - фото з відкритих джерел


3 найпоширеніші помилки приготування овочів. Чи не нагрівайте овочі занадто довго. Банально, але факт. Цей процес руйнує більшість корисних речовин. Кажуть, що це стосується і варіння — водорозчинні мікроелементи, такі як рибофлавін, вітаміни В і С поглинаються водою, яку ж потім ви просто виливаєте. Як ще можна зіпсувати овочі? Фритюр. І на скільки б корисними не були овочі, вони ніяк не зможуть "перебити" збиток від зайвого жиру. Ви допускаєте цю посилку тоді, коли вичавлюєте сік. Так, приготування соку в рази краще, ніж фритюр. Але коли овочі проходять через соковидавлювач, їх багата клітковиною шкірка, а також м'якоть не залишаються. А саме вони дозволяють підвищити відчуття ситості. Але є і хороші новини: овочеві вітаміни, фітонутрієнти і макроелементи все ж потрапляють в організм. А ось замість соковидавлювача краще придивіться до блендеру.


Ви часто викидаєте корисні складові. Будемо відверті, все ми цим грішимо, адже практично завжди викидаємо стебла і листя броколі. Це також стосується і шкірки огірка або картоплі. Насправді все те, що ми звикли викидати є джерелом унікальних поживних речовин, яких немає в інших частинах овоча. Саме вони мають високу концентрацію вітамінів. Де ж використовувати ці частини? Все просто: супи, салати або запіканки.


Нагадаємо, за останній тиждень в Україні значно зросли ціни на картоплю, баклажани, кабачки і огірки. Про це повідомляє видання SEEDS. Так, на сьогодні на оптових ринках ціна за один кілограм картоплі складе від п'яти до семи гривень, в той час, як тиждень тому його вартість становила від 3,50 грн. до 5,5 грн. за кілограм.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини